Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 14:31 - Какво е Булстат? Проверка и справна Булстат.
Автор: proverkana Категория: Бизнес   
Прочетен: 14782 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2012 18:55


Булстат карта - пластмасова карта размера на стандарт, който посочва името на собственика на имота, дата на раждане, адрес на имота, идентификационен номер (код по БУЛСТАТ) притежателя на картата след проверка на Булстат.

Карта по БУЛСТАТ се изисква да заплащат годишни такси за държавна собственост. Може ли да се прави проверка на Булстат?

Всяко физическо лице, което притежава недвижими имоти в България, трябва да стигнем до данъчната служба по сметката и да се регистрират в Агенцията за вписване на БУЛСТАТ. Това трябва да стане в 7-дневен срок от датата на регистрация на правото на собственост върху имот под формата на нотариален акт. Обикновено тази услуга е включена в цената на пълномощно, придружаващ сделка за продажба (трудов стаж - около € 30 за всяка карта). Ако имуществото е издаден от няколко собственици, а след това всеки собственик ще имат Булстат карта. Ако по някаква причина, картата се издава с помощта на трети лица, разходите на техните услуги следва да бъдат уточнени отделно.

Има ситуации, когато собственикът трябва да се грижат за себе си за проверка на булстат. Трябва да подадете формуляр за кандидатстване на Агенцията за изисканост, приложете копие на паспорта и копие на имота - нотариален акт, както и разписка, в която се потвърждава, че държавната такса за платена регистрация.

При подаване на декларации в данъчната служба в общината, да придобиват право на собственост, трябва да представи БУЛСТАТ номерът, под който сте се регистрирали с данъчните власти, и копие на имота - нотариален акт.

Ако по-късно в тези данни има някакви промени, това трябва да се докладват на Агенцията за вписване в местната община чрез подаване на ново заявление.

БУЛСТАТ в този случай е направено от човек. Ако се регистрирате на фирма в България и закупени недвижими имоти в името на тази фирма, компанията не трябва да се регистрирате в регистър БУЛСТАТ като дружество по време на процеса на регистрация се присвоява уникален номер UEC (Индикатор за единен кодекс), който е част от пакет от документи на дружеството. По този начин, хората трябва да получи Булстат номер, и юридически лица, не, защото един JUR. UEC е броят на лицата.

Ако един собственик има само няколко недвижими имоти, той получава карта БУЛСТАТ на първо опит обекта. Но това се прави само след проверка и справка за Булстат..

Включете се в случай на смърт на лице, спря, но архива остава, 10 години след този период преминава информация в държавните архиви.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: proverkana
Категория: Бизнес
Прочетен: 199963
Постинги: 35
Коментари: 35
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031