Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2020 17:23 - Да си купиш власт и да си купиш пост е почти едно и също, разликата е във вноската.
Автор: djem Категория: Бизнес   
Прочетен: 3396 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 



                 Милиони на вятъра: Къде са електронните услуги в България?


Малко над 5% от електронните административни услуги, предлагани 2019 г., са наистина такива. Затова пък са похарчени стотици милиони на българските данъкоплатци. А електронното управление можеше да затрудни корупцията.

Нямаме електронно управление, но затова пък си имаме "демократи" с дебели пачки, имаме си милионери, забогатяли от обществени поръчки. имаме си и корумпирано правителство, което на всеки 5 - 6 месеца сменя по един корумпиран министър, и го замества с друг - такъв.
Никой не знае колко точно пари са похарчени за електронно управление в България в последните 13 години - оттогава насам се отчита дейност в тази посока. Оценките за похарчените средства варират от минимум 200 млн. лв. (колкото са усвоени по европейски проекти с етикет “електронно управление") до 2 млрд. лв. (колкото са всички разходи за IT в държавната администрация). Като цяло се действа на парче, без целево финансиране.

Липсата на отчетност, спомага за прикриването на корупцията по високите етажи на управлението и всеобщата властолюбна демократична партия, която в момент на паника изфабрикува НОВА КОНСТИТУЦИЯ.

Демократите от управляващата коалиция си купиха 120 депутати, сигурно ще успеят да си купят и 160 "тиквиничета" които да изберат между тях си ВНС. И пак ще запеят същата песен, каквато пеят от 10-на години насам.

Колкото до гнилата ни съдебно - прокурорска система, не е толкова страшно че е изгнила. Страшното е, че т.н. съдебна система нито е правораздавателна, нито пък спазва законите!

За времето от 2001 г до сега съдът е раздал привилегии на поне 200 милионера, запазвайки милионите им и ги оправдава за "доброто им поведение" като ги пуска на свобода

За времето от 2005 година до сега съдебната ни система е пуснала на свобода поне 300 000 престъпници, без да ги осъди и ден зад решетките.

За времето от 2009 до сега, съдебната ни система нито веднъж не се промени, нито е приела в редиците си новото постъпление от съдии с дипломи на отличници.

Всяка година се дипломират поне 100 - на съдии с висок успех, но за тях работа в съдебната ни система - няма!

Защо ?

Защото може би за да седнеш на съдийския стол ще ти трябват поне 5 години стаж и 5 милиона лева, за да си уредиш престижно място в съд където да работиш за " правото и закона" . 5 милиона за да платиш на когото трябва, за да ти уреди място в съдът където да работиш за правото на народа. Така е било по времето на Тодор Живков и...продължава да е така.

Никаква нова конституция няма да реши този болен проблем - с работното място на младите и знаещи съдии, завършили с отличен и какво да правят с тези отлични дипломи? Къде да работят? Тук в държавата, където са родени, учили и живяли, могат ли днес да започнат работа в същата тази съдебна система, която гние вече 30-на години?

Ако Б.Борисов размърда тази "гнила ябълка" дали няма да се размирише и да станат сума гадни скандали?

Така и с електронното ни правителство. Откакто ГЕРБ и ОП са на власт, електронно правителство няма и може би още 5-6 години няма да има,  защото  парите са изразходени, изконсумирани, изхарчени за "проекти", конкурси, планове, поръчки и др.

Умните и кадърни учени, хора с добри дипломи напуснаха държавата от преди 10-на години. Устроиха си живота в други държави, уредиха си децата в други държави, а сега и внуците ще изтеглят там, където законите се спазват, там където заплатата не е като за просяци, там - където хората живеят и се радват на това, което имат.

България е член на ЕС от 2007 година, но жизненият й стандарт е като в западнала африканска държава. Ниският жизнен стандарт формира и мирогледа на българина. 







Гласувай:
10


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Точно това е истинският проблем на страната.
11.09.2020 17:33
А не безпочвени обвинения от пода на "мутри, мафия, корупция".

Днешните управници пренадлежат към "цифровата генерация" и са НЕСПОСОБНИ да се справят снабелязания проблем-
Трябва да ги заместят хора от "дигиталната генерация"! Защото на всичко отгоре предстои и въвеждатего на 5 G мрежата!
цитирай
2. kvg55 - djem,
11.09.2020 19:46
Колко пари изпапкаха за "електронно" правителство?
цитирай
3. djem - kvg, според финансовите отчети
12.09.2020 11:56
200 милиона за ел.услуги, но едва 5% от тях се прилагат в действителност от НАП и НОИ. Другите 2 милиарда са изразходвани по " проекти" планове и обучения по администрации и IT специалисти, които тъй не си намериха достойно платена работа и все още не работят по специалността си. Може да ви се струва смешно, но много млади кадри на IT специалностите станаха търговци на зеленчуци....тъй като МЗ отпуска "субсидии" за да не се отглеждат бг- зеленчуци, повечето земеделци са надържат на тази "придобивка" , а търговците внасят боклуците на съседните ни държави. Иначе, казано, парите за Ел - правителство вече са изядени, но резултат от тях - няма. В общинските съвети хората се редят на опашка за да си платят данъците. В НОИ - също. В бюрото по труда - също - километрични опашки.
цитирай
4. jupel - Всички партии са в тежест на народа,който ги хрантути, а те го крадат, но ГЕРБ СЕ ОЛЯХА
28.09.2020 09:43
ТЯХНОТО Е НЕПРОСТИМО И КОЛОСАЛНО ДЯВОЛСКО


АДА ГИ ЧАКА
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031