Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2018 15:37 - Падението на САЩ преминава в активна фаза
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 1389 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Руснаците се отървават от американските трежърис, ЕС и Индия въвеждат санкции, а дори малката КНДР не се бои от суровинната колония на Китай, в която САЩ са се превърнали.

Преди няколко дни мой приятел ми писа за мен на друг мой приятел: „Представям си го как седи с доволен, хитър поглед, с усмивка до уши и чешещ се по брадичката. Защото е победил“.

Спорихме с него по повод това, че Евромайданът ще разруши Украйна. Той се съмняваше, а сега призна моята правота.

Та така, през последната седмица изражението на лицето ми стана два пъти по-доволна и три пъти по-ехидна. Защото се оказах прав и то глобално.

Дори не знам с какво да започна. Толкова е вкусно всичко…

След Китай и Евросъюза за въвеждане на мита (санкции – хе-хе) срещу САЩ обяви и Индия. Тръмп може и да не знаеше, но и те имат металургични заводи. Така и не разбрах кой кого изолира?

Тръмп се срещна с Ким Чен-ун. И резултатът от годината заплашващи маневри и разкази тип „Ей сега като станем и ще заболи!“се превърна не в безуговорна капитулация, а в „Мило си побъбрихме, но не се договорихме за нищо“. Ако вече и малка Северна Корея не се бои от „световния жандарм“, то можем смело да твърди, че жандармът се е счупил.

American Hardwood Export Council (AHEC) потвърди, че САЩ са изпреварили Русия по износ на дървен материал в Китай. Къде са виковете „ДА спасим гората на Аляска от китайците!“?

Фактически САЩ се борят за китайските пазари за газ, дървен материал и соя. САЩ са страна-бензиностанция, страна-сечище и „аграрна“ свръхдържава. Тоест суровинна колония на Китай.

Свежите данни по випускниците на редица американски и канадски университети показват, че в списъците почти няма англосаксонски фамилии, но затова е пълно с китайски и арабски.

 

Публикуваният нов отчет на Министерството на финансите на САЩ показва, че Русия през април текущата 2018 г. е изхвърлила половината си запаси от US Treasuries, съкращавайки ги от 96,1 милиарда до 48,7 милиарда.

Сега разбира ли се защо Крим така изблея „Кримеваш“? Втората половина на хвърлим и не само Крим е наш, но и Украйна с Полша и Прибалтика ще ни даде. Ако тези провалени държави, разбира се, на нужни някому.

Опасявайки се, че след Русия и други ще започнат да се отървават от „трежъриса“, Федералният резерв вдигна основният лихвен процент с 0,25%, за да повиши привлекателността на американските дългови ценни книжа.

Кога се повишават лихвените проценти по ценните книжа? Правилно, когато пада тяхната надеждност. Което наскоро бе забелязано от китайските рейтингови агенции, снижили суверенния рейтинг на САЩ (той отдавна не е ААА).

Да обобщим:

Изостанала страна с убита (разкъсана на парчета) икономика и промишленост

С пределно количество бедни, живеещи в кашони и палатки направо посред градовете.

Суровинна икономика с огромни дългове.

С лоши автомобилни пътища и допотопни железопътни линии.

С епидемия от наркомания

Намираща се на границата на гражданската война

Научно и технологически изостанала

Страна изгнаник, намираща се в международна изолация

И не става дума за Русия за всичко това, а за САЩ.

Всичко, което САЩ разказват за Русия, го казват, стоейки пред огледалото.

И как да не се хиля до уши?! Време е американците да научат песента „Гърми-гърми гражданската война, от тъма до тъма“. Да не ми казвайте след това, че не съм ви казал…

 

Александър Роджърс
Превод: Поглед.инфо

 

 

 

 




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Загнива, загнива- американският
21.06.2018 17:28
империализъм все повече загнива. От столетия е така.
цитирай
2. krumbelosvet - Не е за радост
21.06.2018 18:57
Защото и САЩ са роби на "своя" "федерален резерв". И тоя "резерв" едва ли не е знаел какво прави, когато е допуснал (не вярвам да е неумишлено) ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА на САЩ. И си мисля, че е ТОЛКОВА МОГЪЩ тоя "резерв", че води РАСОВА ВОЙНА С ЕВРОПЕИДНАТА РАСА. Наистина, тая раса много пъти в историята е правила погроми над... кого? И войната срещу нея е УСПЕШНА досега, и спасението на европейците, И НА НАС на първо място, това спасение все повече изглежда като почти невъзможно чудо.
цитирай
3. vaquero - koshava,
22.06.2018 09:29
Има и осъзнати us-американци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746702
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031