Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 19:41 - Изобретения на древността
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2159 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Изобретения на древността Публикувано на 22 Юли. 2015 |

http://www.zahariada.com
image

През последните години напредъкът е толкова бърз, че неволно фишове помислих, че максималната развитието на човешката цивилизация е достигнала едва наскоро. В същото време, много палеонтологични и археологически находки показват, че хората с високи нива на света са съществували преди няколко хиляди години. И няма причина да се каже, че старецът е нещо глупаво човек не модерна.

В момента преобладава стереотип на древния човек като полугола, рошав дивак, въоръжен с тояга. Но в действителност, нашите предци са преди 15 хиляди години са били в състояние не само да се направи, но също така да използвате висококачествени специализирани инструменти - от иглата да стрелките кост и върховете на копия. Те всъщност са живели в пещери, но не и мрачно и тъмно, и украсени с картини, гравюри.Тяхната кожени облекла е практичен, удобен и не без красота. В древни времена, хората са знаели как да строят къщи от тухли, правилна форма, с ясно оформление на дворове, улици и площади. Те са били лекувани с метал, дърво, глина и скъпоценни камъни, повдигнати добитък, отглеждан във ферми земята. И всичко това в около 7000 г. пр.н.е.

Към началото на древната цивилизация може да се счита Александрия. Това беше един голям град (дори и по днешните стандарти) с почти половината от населението. Тук можете да видите храмовете с автоматични врати, mnogopalubnye кораби театри с движещи се механични фигури и декорации.

Много открития са направени в древен Египет. От документите, открити по време на разкопките, известно е, че египтяните принадлежи на много открития, които успешно използва съвременния човек. От своя исторически период на египтяните е доста добре развита култура.

Съвременният човек е основно се свързва древен Египет с пирамидите и мумиите, но в действителност египтяни не са измислили само мумифициране. По-специално, светът дължи изобретяването на папирус е египтяните. През 3000 г. пр.н.е. те са разработили технология за производство на хартия от папирус растението, която растеше на брега на Нил. За получаване на хартия растения сърцевината и нарязани на дълги ивици. Тогава те са били поставени диагонално един върху друг и се поставя под пресата в продължение на няколко дни. Качеството на папирус е отлично, както се вижда от запазените писанията. Следва да се отбележи, че египтяните са пазени в тайна технология на производство папирус, защото той е един от основните продукти за износ.Това позволи древните жители на Египет, за да се поддържа монопол на пазара.

След изобретяването на папирусни египтяни започнах да мисля за това как да го напиша.Лист от папирус беше трудно и трудно. Ето защо, в инструмент за писане трябва да бъде трайна. По този начин тя се появи на първите прототипи на писалки. Те са открити по време на някои разкопки. Очевидно е, че те са широко използвани.

В допълнение, на египтяните, направени от тръстика писалката, която също може да пише върху папирус.

С невероятни изобретения на древните египтяни и необходимостта от включване на черно мастило. За производството на сажди смесва с пчелен восък и растителни масла. За други цветни мастила, органични багрила, като охра. All микса беше доста мощна и ефективна. Ето защо, египетските ръкописи са оцелели до наши дни в пълно или частично четливи.

Египтяните са изобретателите и йероглифите. Първите Записите са направени под формата на снимки. Тази система се нарича икона. С течение на времето, ние добавихме нови герои и образи за предаване на звуци и думи, дори и по-късно - има знаци, за да се позовават на абстрактни идеи и имена. С героите написани на политиката, войната и култура.

Древните египтяни са изобретили първия слънчев календар, който показва позицията на планетата, тъй като се върти около слънцето. Календар състои от 12 месеца, като всеки имаше 30 дена и пет допълнителни дни в края на годината (която се появява в резултат на грешки в календара, защото египтяните не вземат предвид допълнителната делът на деня. Това малко неточно Calendar показва датите и месеци, което е определено в 238 BC Ptoleem III (добави той един ден, който сега се появява на всеки 4 години).

За определяне на египтяните изобретил водата и слънчев часовник. Слънчев часовник представена обелиски, които хвърлят сянка върху който определя сутрин, обед и вечер.Водни часовници бяха камък съд с наклонени стени и малка дупка на дъното. Чрез този отвор, с постоянна скорост капе. Капацитет беше разделена на 12 колони, както и промяната в нивото на водата на следните марки представлява преминаването на всеки час.

Човек не трябва да забравяме за пирамидите, са се превърнали в символи на гробниците на фараоните. Първият е пирамида на Джосер, който е построен през 2750 г. пр.н.е. Преди това, на фараоните са били погребвани в правоъгълни тухлени гробници. Pyramids имат духовно значение, всяка страна представлява Бог като пазител на създателя и трансформатора.

Този модерен днес украса, като перука, също идва от древен Египет. Най-старите перуки са открити в древните египетски артефакти. В египетската култура, плешивост не се считаше за естетическа, така че използвайте перуки и жените и мъжете. В допълнение към желанието да се затворят плешиви перуки, използвани за защита от слънцето.Перуки, приготвени с всички модни тенденции на времето на и в съответствие с желанията и притежателят стил. За перуки, човешки коси, вълна и растителни влакна овче и покрити с восък.

Приблизително 4000 години пр.н.е. Египтяни използват спирала за очите. Ние го направите от саждите с добавянето на минералната Галена. Някои древни египетски картини, можете да видите хора със зелени очи грим. Mascara тази сянка, направени от минерали, например, смесване Галена и малахит. Грим се използва и от мъже, така и жени. Освен това размерът на козметика, използвани зависеше от социален слой. И се предполага, че гримът да защитава хората от врагове и зли очи.

Друго интересно изобретение на древните египтяни, която се появява преди около 3500 години - високи токчета. Обувки с високи токчета, носени от висшата класа, и как жените и мъжете. Представителите на по-ниските класове, като обувки, които не могат да си позволят, така че равнозначна на произведения на изкуството. Heels са били принудени да отидат месни търговци и касапи, че е удобно да се ходи на кръвта по време на операцията.

Освен това, древните египтяни са изобретили ралото, първите презервативи, боулинг, заключи вратата и паста за зъби. Като цяло, египтяни може да се нарече предците на технологии, защото те са много изобретателни. Те се справи с тях и римляните, които оставили след себе си мостове, пътища, паметници, закони и обичаи.

В древен Рим, водата е много оценявам. Чрез акведукти вода течеше от многобройни фонтани. В тези дни, трябва да се отбележи, фонтани не са украса, и служи като източниците, от които хората наляха вода. В древните извори на вода течеше не, бликна свърши. Между другото, в древния Рим, фактически не съществуват стомашни разстройства, защото водата се троен пречистване - през пясъка, въглища и билкови филтри.

Римляните са били първите, които започнали да строят пътища и мостове. Не цивилизация не без пътища, но това беше римляните започнали да се изгради един павиран път от камъка. Първи път е построен през 312-308 г. пр.н.е. между Рим и Капуа.Той се използва в момента. Освен това, на някои места все още е запазена сайтове с следи от изначалната покритие и колесници. Mile мнения и войници помогнаха туристи навигират пътя.

Римляните изграждат пътища, не само в Европа, но и в Мала Азия и Северна Африка.Повечето от тези пътища са били унищожени, но някои от тях е в основата на съвременните магистрали и железопътни линии. Освен това, разстоянието между колелата на римски колесници стана водач за ширината на релсите. И за изграждане на мостове римляните камък, бетон и метал.

Древните римляни са първите, които сериозно се ангажира да регулират трафика.Например, Юлий Цезар въвежда строги правила за поведение на пътя. В същото време бяха въведени еднопосочни улици, за да се избегнат сблъсъци. Частни колички, колички и колесниците не е било разрешено да се движат през деня. Чуждестранно собствениците на превозни средства не са били допуснати да влязат в града, те са напуснали своите превозни средства под стените на града.

В древния Рим е имало платен обществен транспорт. Когато превозът е управлявал 5000 стъпки, от една клетка към друга, за да хвърлят камъни. В края на пътуването на броя камъчета преброени, след което уреждането на парични средства е направено.

Сред изобретенията на римляните бяха осветени тунели, които намаляват през планините, за да се съкрати пътя. Някои от тях бяха доста дълъг - до 1.5 km. От хазната платени хора, които тичаха на маслени лампи и гарантират, че тунелът е постоянно гори светлина.

В древен Рим, там бяха първите медии, които могат да се считат прототип саморъчен бюлетини. Те се появяват около 168 г. пр.н.е. Това беше дървена дъска, която пише с тебешир върху основните събития, след което се оставя на най-оживените райони.

Постепенно този вестник стана официален орган, който докладва за решенията на властите и народа. Копия разпространяват извън града. Освен това, копия от вестници не са били унищожени, и предали на архива.

Древните римляни са били основателите на правната система, която остава след разпадането на тази древна цивилизация. То внимателно и обстойно разработена идеалите на правосъдието и справедливостта. Между другото, тази система се основава на някои модерно законодателство, по-специално, французите и американците.

В допълнение, на римляните в кръвта е любовта за празниците. Тази окупация на римляните бяха дадени безкористно. Повечето от празниците е религиозен или социално значение, въпреки забавления и игри се проведоха в чест на императора, или голямата победа. Например, по време на царуването на Август, че е 115 за почивни и празнични дни. По-късно, този брой се увеличава до 200 годишно честване.

Всички по-горе примери са само малка степен разкриват огромното влияние, което трябваше египтяни и римляните до следните исторически периоди. Създадено от тези цивилизации открития се използват в съвременния свят. По този начин, откритие в областта на архитектурата, използвани в съвременната архитектура, на принципите на управление, са се превърнали в идеално състояние система в европейското общество, и само около козметика, перуки и високи токчета и да кажа не.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. estirbg - И тук ще повторя коментара си, който оставих в блога на mitt, тъй като двете статии са свързани
27.08.2015 12:05
Това е само част от древните загадки, които са адресирани към древните "извънземни",
помогнали на тогавашното човечество да прескочат дългите мъчителни периоди на развитие на техническия прогрес.
Само че има една Библейска подминавана истина, която зачерква безпощадно идеята за човеколюбивите и хуманни "извънземни".
Истината е, че от създаването на първите хора до ден-днешен тук, на земята, са били само потомците на Адам и Ева, както и изгонения от чистите безгрешни небеса Луцифер и неговата банда бунтовници от паднали ангели.
Нека не забравяме, че Луцифер е най-красивият и превъзвишен ангел на небесата, надарен с неверояни способности и знания /от Бога!/, с които той пожелал да "щурмува" Престола на Твореца.
След като притежава този арсенал от знания и способности, много лесно може да си обясним чии са тези древни супер-съоръжения и мега -постройки. Техен архитект е именно падналият ангел с неговите асистенти, представящи се на древните люде като богове от съзвездия и мистериозни планети...
След разпъването на Исус Христос на кръста, влиянието на сатана е ограничено и на него не му е позволено повече да действа физически на земята. затова в момента той и армията му се крият в подземията, на дъното на водните басейни или ...най-вероятно дори на Луната в някои закътани райони.
Скоро той отново ще се появи, за да се представи като Божия син Исус, за да осъществи натрапчивата си мечта за общочовешко поклонение /това не можа да стори на небесата, затова му остана ограничената възможност да подмами човечеството тук, на земята/.
Библията ни предупреждава за този Псевдоисус, така че бъдете бдителни, за да не попаднете в изключително коварната му ювелирна програма на заблуждение. Само тези, които са запознати с Библейските истини ще могат да устоят на изключително фините му измами.
Прочетете пенталогията на Елън Уайт, за да ви се отворят очите за ИСТИНАТА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745051
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031