Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 19:18 - Знаменоската на Съединението Недялка Шилева е посвещавана в Българската жреческа конспирация като учителка в Ямбол
Автор: bezistena Категория: История   
Прочетен: 3798 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 06.09.2016 21:35


Човекът, който пръв провъзгласява съединението на Княжество България и Източна Румелия,се казва Продан Тишков.Захари Стоянов е този, който му дава прозвището Чардафон и в допълнение към него слага още Великий.
Заради острите си изказвания по националния въпрос габровецът Продан Тишков бил принуден да напусне Княжеството и да се пресели в Източна Румелия. Когато почнало да се подготвя Съединението, той обикалял селищата около Пловдив, за да агитира населението.


СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО! 
 
СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО=СИТЕ БЪЛГАРИ на Иза и Диана
СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО=ЗАЕДНО с
Диана и Иса Българина

„В комитетската група - пише Симеон Радев в „Строителите на съвременна България. Книга пета: Съединението“, - в която хъшовските нрави бяха на голяма почит, Чардафон..., бе много обичан. А той бе фанатично привързан към комитета, готов при един негов знак да изколи света със своите две ками, едната забодена в пояса, другата в ботушите му“.
В пловдивското село Голямо Конаре Чардафон организира своя войска, а по-късно събира от своите съратници пари за направата на революционно знаме. Ролята на Голямоконарската Райна Княгиня е възложена на Недялка Шилева - ученичка, която завършвала последния клас на гимназията.

Чардафон й дал зеленото сукно, на което Георги Данчов бил нарисувал златен лъв, а тя му отвърнала: „На драго сърце ще го ушия, господине. Като българка, когато виждам моите братя селяни да работят денем и нощем, и то за кого - само да плащат тлъстите заплати на чиновниците на пашата“.
image
 mdl.bg/culture/2015/9/4/3485-originalni-znamena-na-suedinenieto-shte-pokazhe-voennoistoricheskiyat-muzei
Поради липсата обаче на време за шиене Недялка и Чардафон само изрисували знамето с блажна боя. Написали: „Съединение на България. Долу Румелия! Да живее Н.В. българския княз! Свобода или смърт! Напред, юнаци!“

Бунтовната обстановка в селото не останала незабелязана от плавдивската дирекция на румелийската милиция и префектът на Пловдив Петър Димитров отишъл да въдворява ред, а сутринта след пристигането му Чардафон заедно с двадесетина свои съратници отишъл в двора на къщата, където бил отседнал префектът, и развял знамето.
„Господин префект! - извикал той. - В името на българския княз Александър обявявам днес съединението на Източна Румелия с България!“ Думите му са посрещнати с възторжени възгласи от хората, събрали се там, и така Чардафон бил първият, който провъзгласил Съединението на страната.

Европейските консули, акредитирани към източнорумелийското управление, разбират, че това не е обикновен преврат, извършван от войската и добре познат като начин за промяната на някое управление, а истинско народно въстание срещу несправедливото разделение на България



Ето какво пише в книгата си 

 

                         Ямболци  от старо време

                            краеведски издирвания
               

Хараламби Баев,

учител по история и изследовател краевед


През 1885 год. 18-годишната учителка Недялка (Делка) Шилева (1867-1959) извезва знамето на съединистката чета от с.Голямо Конаре,Пловдивско. Водач на тази най–важна за осъществяването на Съединението чета е бил годеникът на Недялка колоритният фелдфебел Продан Тишков, наречен Чардафон Великий. 

image
liternet.bg/publish19/gr_grigorov/geroichnite.htm
Когато на 5 срещу 6 септември 1885 год. четата потегля към Пловдив, за неин знаменосец голямоконарци избират учителката си Делка. Край Пловдив се разнасят изстрели, които стряскат мнозина от четниците. Тогава, както пише Захарий Стоянов, „додето се обади войводата (Чардафон) да изобличи малодушните, скача на крака неговата соколица Делка Шилева и вика:.Не ви е срам, стари, мустакати мъже! Погледнете на мене, която съм между вас!". „Никой не намерил за потребно да й възрази" завършва Захарий.


image
www.hera.bg/s.php

НЕДЯЛКА ШИЛЕВА=
Кан(Жрица) от Дуло на Бог Ешуа Ел(Змей)

ПРОДАН ТИШКОВ=Кан(Жрец),Брат от Ешуа и Богиня Диана
поборник от Опълчението,сержант–майор от милицията,познат като 
ЧАРДАФОН ВЕЛИКИ,активно участвал в събитията.

ЧАРДАФОН ВЕЛИКИ=
Чар Богиня Диана Балка–Царица Богиня Диана Българката
ЧАРДАФОН ВЕЛИКИ=Богиня Диана и Ешуа Българина
ЧАРДАФОН ВЕЛИКИ=Брат от Диана и Ешуа Бълга–династичен потомък от Дуло 
 

 

image

В Пловдив знаменоската на Чардафоновата чета само за няколко часа придобива всебългарска известност. Тя бива запаметена от историята като девойката, която с въстаническа униформа и с обнажена сабя е седнала във файтона до арестувания Гаврил Кръстевич  вече бившия главен управител на токущо престаналата да съществува Източна Румелия.


След Съединението „Голямо Конарската Райна Княгиня" е учителствала (не е ясно в каква точно последователност) в Пловдив, Ямбол и София. Може да се предположи, че учителка в Ямбол тя е станала през 1894 год., когато пада от власт Стефан Стамболов и неговите привърженици (сред които несъмнено са били Делка и съпругът й Чардафон) са подложени на преследване.
Тогава вероятно Н. Шилева е била уволнена от учителското й място в Пловдив и е намерила такова в Ямбол. Тъй като тя е завършила Пловдивската девическа гимназия, което за онова време е много висок образователен ценз, то в Ямбол Шилева едва ли е работила в какво да е училище... Близко е до ума, че тя е търсила достатъчно уредено и авторитетно училище - иначе не би стигнала чак до Ямбол, а можеше например да се върне в Голямо Конаре... Затова найвероятно е тя да е учителствувала именно в тукашното трикласно (т.е. основно) девическо училище, чийто правоприемник е Гимназия „Васил Левски"... Учителстването на Н. Шилева в Ямбол може да е продължило и десетина години  евентуално до 1903 г., когато стамболовистите идват отново за дълго (до 1908 г.) на власт и навярно те я устройват („изтеглят") на работа пак в Пловдив... (Във всеки случай през 1906 г. тя със сигурност е учителка в пловдивското училище „Маразлията", известно и като „Бивша втора прогимназия").


За Н. Шилева като учител и като човек бивш неин софийски ученик споделя:
„Ние я познавахме като г
-жа Чардафонова, а някои скришом й казваха Чардафонката... Тя не се уплашваше от нищо, беше твърда жена. Знаехме, че ни обича, но не беше щедра на ласки, рядко се усмихваше, понякога дърпаше ушите на някого, друг път дори ни попляскваше...”

Навярно подобни впечатления е оставяла Н. Шилева Чардафонова и по време на учителстването си в Ямбол преди век...,–––––––––––––––––––––––

приключва изследването си прекрасният ямболски родолюбец и посветен Българин–патриот Хараламби Баев,и остава на нас да кажем какво е правила голямата Българка в Ямбол,и ние само преписваме заглавието на поста:

Знаменоската на Съединението Недялка Шилева е посвещавана в Българската жреческа конспирация като учителка в Ямбол,
че призивният лозунг на химна на Съединението носи секралната информация и тайна,че Българите сме народът на Исус и Мария:

 

СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО=СИТЕ БЪЛГАРИ на Иза и Диана
СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО=ЗАЕДНО с
Диана и Иса Българина 



 
ИСД




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bezistena - МАРИЯ МАГДАЛЕНА И ИСУС ВИ ОБИЧАТ!
06.09.2015 19:30
Няма да публикуваме и отговаряме на анонимни и скверни автори-каузата ни е свещена и не търпи анонимност или оскверняване! Сакралната материя носи непредвидими последици за злоумишлени сквернители!Даряваме ви с Любов и Жива Вода в изобилие-пийте,жадни Души,и елате с Любов!
Бъдете благословени!
Исус и Мария ви обичат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezistena
Категория: История
Прочетен: 7676451
Постинги: 1789
Коментари: 3511
Гласове: 44105
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1
2. ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 2
3. СВЕТИ И ОБИЧАЙ
4. ВЪЛШЕБНИКЪТ
5. Кои ме спасиха от мъртвото вълнение на ХАРМАНИТЕ!
6. БОГИНЯТА МАЙКА
7. ДРЕВНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
8. - НЕПОЗНАТИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ - 3
9. ИЗМАМАТА,НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
10. ЦАРЯТ НА СЛАВАТА
11. БУРОВ:Не изоставяйте Родината си!
12. Сайта на Роден Край™
13. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ - ЕДНА СМАЙВАЩА КАРТА, КОЯТО ЩЕ РАЗСЪРДИ МНОЗИНА! СПАРОТОК,
14. ИДВАЙТЕ СИ...
15. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ!
16. Езотеричен сайт.Инженер открива БГ топоними по цял свят
17. Българин с Боговдъхновено слово и перо!
18. Пада лъжата за дивашкия ориенталски вид на Българите
19. Епохалната фалшификация ДРЕВНОГРЪЦКА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ е 100%открадната Трако-Българска
20. Писмо от бъдещето към Българите !
21. Декларация за геноцид над Българите
22. Земя свещена, Българска, богата - ти Райско кътче .
23. БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИ
24. Хитринки за стартиране на клиповете vbox7 и You Tube
25. Обръщение към администраторите на блога
26. Малко полезност за блогърите по отношение на вграждането на графични обекти в блог.бг В МОМЕНТА!
27. Любовно Писмо от Бог
28. Неизвестната цивилизация и мистериозните строители на мистичните великански мегалити в Далечния Изток на Русия, плашещи заговорниците срещу Българите
29. Историята на мартеничката за измислената лястовичка и скритите мегалитни светилища на "извънземните" Българи от мошениците братя Златарски.част 2
30. За всички феноменни Български лингва археолози:излезте от тресавището на официалната първосигнална десакрализирана опростачена етимология!