Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2020 14:09 - Разказ.№ 12. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 


Разказ.№ 12. 2020.Valeri. Фантастика.

Двата кораба останаха на астероида още една седмица бордово време. Във един бордови следобед командирите на кораба
Volvo решиха да оставят на астероида, опознавателна пирамида за собственост, както също десет охранителни робота. Те имаха намерение да се завърнат отново тук след време, за да продължат добива на руда. Заедно със командирите на кораба Пиза, беше взето решение, двата кораба да тръгнат заедно към планетата Vega 4.125. За старт беше насрочено времето в ранната вечер, същия ден. Във оставащите часове до старта, Алекс запали цигара и отвори бутилка джин, за да се почерпят заедно със Палма, Ким и Аш. Траекториите на полета бяха вече готови, корабите също бяха готови, както и екипажите. В тези часове Алекс заедно със Палма, Ким и Аш, направиха проверка, какво количество скъпоценна руда бяха добили от този астероид. След като сметнаха  това количество във валути, стана ясно, че сумата е огромна...
Със наближаването на вечерта, двата кораба бяха готови за отлитане. Пръв се откачи от астероида, кораба Volvo, а кораба Пиза го подледва. Докато набираха скорост, двата кораба се ориентираха в посоката към планетата  Vega 4.125. Алекс се беше пристегнал с коланите към креслото си зад пулта и наблюдаваше началото на полета, заедно с Палма, Ким и Аш. Всички системи на кораба бяха във изправност, а полета започваше нормално, със пилотите Джони и Джими и помощник пилоти Манхатън и Сюзън. Алекс си взе чаша нес- кафе от автомата до себе си, запали цигара и се зае да проверява плановете на полета за следващите дни. Очакваше се да набират скорост още два дни, докато достигнат добра скорост за междупланетния полет. Сетне Алекс се зае да напише задачи и инструкции за хората си, като щеше да се възобнови производството на дронове, на борда на кораба. Тези дронове биваха търсени навсякъде, където кораба гостуваше. За един ден на кораба, биваха сглобявани десет пътнически дрона. Алекс се гордееше със производството на кораба. Така се уплътняваше времето на хората му, а от това се печелеха много пари. Във същото време производството от оранжерията, със нейните бързорастящи растения, плодове и зеленчуци биваше също печелившо занимание. На борда също имаше рибарник и стопанство със дивеч, за добив на месо.
Вечерта напредваше, докато Алекс, Палма, Ким и Аш, се черпеха с джин и наблюдаваха началото на полета. Сетне Алекс се зае да прегледа новините, а това му отне още два часа. Животът на земляните из космоса вървеше нормално, като проблемите им се решаваха успешно. Колкото до икономическото състояние на земляните из космоса, то нещата вървяха нормално и успешно. Това беше 8020- та Земна Година, а в тези времена нямаше съществени войни и напрежение между хората- земляни и извънземните раси и видове.
Със напредването на времето Алекс се зае отново да изобретява разни машини, предимно за себе си и за кораба
Volvo, като някои негови машини, достигаха и до серийно производство, със цел- бизнес.
Леко пийнал, гладко избръснат и стегнат в нова униформа, Алекс беше радостен в тези часове...
Край на разказ.№ 12. 2020.
Valeri.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 88468
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031