Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 19:29 - Да се обичаме с отворени очи..... Премиера.
Автор: stela50 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2804 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.06.2010 08:14


Последният му бестселър става хит и у нас Букай: Обичайте с отворени очи Аржентинецът ще раздава автографи в София, Пловдив и Стара Загора от 9 до 13 юни
image
Хорхе Букай Хорхе Букай, психотерапевтът, писателят, покорил хиляди по целия свят, пристига у нас на 7 юни, поканен от българските му издатели от "Хермес". София, Пловдив и Стара Загора ще приемат известния аржентински писател в 7-дневния му престой, на който той ще раздава автогарафи върху новата си книга "Да се обичаме с отворени очи".
Столичани ще могат да го срещнат на 9 юни от 19 ч в книжарница "Хеликон - Витоша". С пловдивчани ще бъде на 10-ти от 18 ч в книжарница "Хермес". Последна точка от обиколката му е Стара Загора, където на 12 юни от 11 ч той ще бъде в библиотека "Захарий Княжески".
"Надявам се, че думите, идеите и присъствието ми ще са от полза за тези, които четат книгите ми ", каза в писмо до българските си читатели Букай дни преди идването си.
"Да се обичаме с отворени очи" в съавторство със Силвия Салинас, се е задържала 76 последователни седмици в списъка на бестселърите в Аржентина. С един изненадващ и оригинален сюжет психотерапевтите ни убеждават, че връзката между двама души е възможна, стига да опознаем първо себе си. Да запомним, че няма интимност без конфликти и че истинската любов означава да помогнем на другия да бъде този, който е. Историята започва от презумпцията, че ние създаваме "идеализирания Аз", защото отричаме или не позволяваме у нас да се проявят черти, които отхвърляме. Влюбването е моментът, в който тази война със себе си спира.
Елица ИВАНОВА
Да се обичаме с отворени очи Да се обичаме с отворени очи
Хорхе Букай
image

Хорхе Букай отново ни изненадва, предлагайки този път на вниманието ни... роман, в който основната тема е любовта и изграждането на взаимоотношенията в една двойка.

Много хора допускат грешката да търсят партньор като средство за разрешаване на собствените си проблеми. Смятат, че една интимна връзка ще ги излекува от мъките им, от отегчението, от липсата на смисъл в живота им.

Очакват двойката да запълни празнотата в тях.

Каква ужасна грешка!

Когато избирам партньор с такива очаквания, накрая неизбежно намразвам човека, който не ми дава каквото съм очаквал.

А после? После може би ще потърся нов, и нов, и нов… Или ще реша да прекарам живота си, оплаквайки се от съдбата.

Ето защо, настъпят ли трудности в отношенията, първо трябва да осъзнаем, че те са неделима част от пътя към любовта. Разрешението е в това да се откажем от илюзията за съвършената двойка, в която няма конфликти и партньорите са вечно влюбени.

Това е истинският смисъл на двойката: не спасението, а срещата. Или по-скоро срещите.

Аз с теб.

Ти с мен.

Аз със себе си.

Ти със себе си.

Ние със света.


image
            




Тагове:   очи,   отворени,   обичаме,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stela50
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17582054
Постинги: 1642
Коментари: 25863
Гласове: 59876
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930