Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 11:35 - ЧУДОТО НА ПРОШКАТА ...
Автор: stela50 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 23738 Коментари: 51 Гласове:
153


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРОШКА Е !       
       ДА СИ ПРОСТИМ ...


Проумее ли се веднъж идеята за прошката, тя трябва да се прилага непрекъснато и искрено. Тя не е еднократен акт, а начин на живот. Същността на процеса е в това, да изчистиш враждебното си отношение към човека, на когото искаш да простиш - все едно дали това е някой друг или ти самият, и да започнеш да си представяш, че му се случват хубави и добри неща.

                          image image image image image


ЧУДОТО НА ПРОШКАТА

Грег Андерсън


Прошката е чудо, което се получава от само себе си. Прощавайки, ние отхвърляме омразата към другия. В ума и душата ни настава покой. Прошката е нещо лично, невидимо, едно искрено нашепване, звучащо дълбоко в душата.
Нищо не обърква повече живота; нищо не провокира толкова болестта, колкото омразата, угризенията и взаимните обвинения. Тези три реакции към живота се градят на гнева, вината и враждебността. Задържани в ума и сърцето, те блокират живота. Блокират личностния ни потенциал. Пресушават живота и го лишават от радост и мир.
Всеки е способен да прости и на другите, и на себе си. И всеки може да го направи незабавно.
Прошката ни освобождавана от непрестанното самонаказване, което ни налага решението да мразим. Прошката ни позволява да неутрализираме отровните емоции, които ни парализират. Решението да простим ни прави свободни. Прошката е единственото, което може да ни избави от вината и неприязънта.
Ние прощаваме, не за да остане другия ненаказан. Ние прощаваме, за да освободим себе си от яда и омразата. Изцелението настъпва като по чудо.
Последиците от това, че не можем да простим на себе си или на другите са очевидни и като правило - изключително тежки. Омразата е гибел за съвършеното здраве. Изберете не-прошката; изберете омразата и животът ви завинаги ще е изпълнен с ненавист, дълбоко разочарование и маниакално самосъжаление.
Отказът от прошка се дължи на страха. Тъй като се страхуваме какво могат или не могат да ни направят другите, ние избираме гнева, нападението, отбраната като начин да се чувстваме сигурни. Омразата - най-гибелното, най-нездравословното чувство, може да бъде победена единствено от прошката.
Законът за прошката се спазва много трудно. Той ни кара да преразгледаме мотивите си. Изисква да се вгледаме надълбоко в нещата. Процесът на прощаването изисква да се откажем от убедеността си, че винаги ние сме правите. А това наистина е трудно.
Прощаването не изисква от нас да изневеряваме на убежденията си или да пренебрегваме принципите си. Не е необходимо да правим компромиси с личностния си интегритет. Не е нужно да се отказваме от това, което наричаме своя истина. Достатъчно е да се поставим на мястото на другия и да се опитаме да проумеем неговата истина. Законът за прошката не иска от нас да живеем, опитвайки се да угодим на всеки, изневерявайки на себе си.
Законът за прошката ни помага да стигнем до истината, че не духът ни настоява да отстояваме на всяка цена някаква своя правота, а личното ни его.
Законът е общовалиден и има еднаква сила във всички човешки взаимоотношения: лични, семейни, професионални, обществени. Прошката е в сила за всичко, при всекиго, винаги.
Нищо не осквернява съвършеното здраве на духа и тялото повече от ненавистта, угризенията и взаимните обвинения. Тези емоции са много по-опасни за нашето здраве от най-тежката физическа травма.
Как изглежда Законът за прошката в действие. Мога да отговоря на този въпрос единствено с личния си опит.
Лежах у дома, измършавял от рака, с непрекъснати болки. Всички - и семейството, и лекарите, а и аз самият знаехме, че умирам. И въпреки това нещо ме държеше. Звънях по телефона на всеки, който бе оцелял. Исках да разбера как го е постигнал. Отговорите винаги бяха: "Необходимо е да простиш. Опрощаването променя нещата."
Първата ми реакция беше: "Няма какво да прощавам. Опрощаването не е мой проблем." Грешах.
На първо място бе моята критичност. Каквото и да погледнех, аз търсех да открия какво не му е наред. Правех това без изключение. Любимият ми обект бяха хората. Набързо изучавах даден човек, за да открия къде са слабите му места. Правех го с цел да унижа някого, за да се издигна над него в своите представи. Моето мислене беше изкривено, лишено от милосърдие и състрадание.
Критичността ми преминаваше в обвинения. Заемах ролята на съдник. Бях убеден, че правият винаги съм аз. Раздавах присъди и продължавах да доказвам правотата си на друго място. Моето отровно поведение бе основната причина за диагнозата, която сам си отсъдих. Бях въплътил чувството си за достойнство и пълноценност в представата, че винаги съм прав. Изпитвах потребност всеки да знае и признае, че съм прав.
Поведение на враждебност, породена от убеждението, че винаги сме прави и че трябва на всяка цена да отстоим правотата си, води до огромни загуби на енергия, генерирайки негативен дух и дух на противопоставяне, което е чиста емоционална отрова и за нас, и за другите.
След втората операция, която потвърди, че ракът се е разпространил в лимфната система, ми оставаха 30 дни живот. И едва тогава, с произнесена смъртна присъда, знаейки часа на изпълнението й, аз започнах своето пътуване към благосъстоянието на ума, духа и тялото си.
Свързвах се непрекъснато с хора, успели да оцелеят, и от всички чувах все едно и също: "Трябва да простиш." Отпадайки все повече физически, започвах своята работа по опрощаването. Процесът се състои в съзнателни решения и действия, които са неразделна част от явлението опрощаване. Всеки сам открива своя начин да престане да изразява отрицателни чувства, да сложи черта на миналите несправедливости, били те действителни или въображаеми. Луиз Хей казва, че е достатъчно да поискаме да простим; за начина ще се погрижи Вселената.
Проумее ли се веднъж идеята за прошката, тя трябва да се прилага непрекъснато и искрено. Тя не е еднократен акт, а начин на живот. Същността на процеса е в това, да изчистиш враждебното си отношение към човека, на когото искаш да простиш - все едно дали това е някой друг или ти самият, и да започнеш да си представяш, че му се случват хубави и добри неща.
В леглото, в което умирах, написах на лист:
Име:
Премахни:
Утвърди:
И започнах да съставям дълъг списък от имена на хора, на които трябваше да простя. Притварях очи, отпусках се и ясно си представях човека. Представях си как казвам от цялата си душа: "Прощавам ти. Прощавам ти изцяло за всяка неприятност, която си ми създал; за всичко, което не си направил за мен." Припомнях си отделни случаи. Не се вторачвах в подробности, просто си спомнях отделните случки и освобождавах неприязънта, признавайки, че вината всъщност е била моя.
После си представях как на този човек му се случва нещо хубаво; как има това, към което се стреми. Виждах го усмихнат, щастлив, доволен. Да поискаш на другия да му се случи нещо хубаво, е част от процеса на опрощаването.
Не винаги всичко минаваше гладко. С изненада установих, че се съпротивлявам; болката оставаше. Постоянствах и след 3-4 упражнения успях да постигна емоционалната и духовна промяна, която ми бе необходима, за да изчистя от себе си задръстващата ме отрова. Когато не успявах, казвах: "Боже, вземи това, не мога повече."
Трудният момент от процеса на опрощаването за мен бе да си представям, че на другия му се случва нещо хубаво. Искрено се отдадох на този процес, без да очаквам облекчение.
Докато работех върху опрощаването, открих, че започвам да опознавам хората, на които се опитвам да простя; да проумявам мотивите им.
Ден след ден напредвах по списъка. Назовавах хора. Прощавах им и ги освобождавах от вината. Утвърждавах ги. По много пъти се връщах на някои имена, особено когато споменът за тях ме изпълваше с голямо безпокойство. И предлагах моята прошка с голяма искреност.
В някои случаи се оказа, че работата трябва да продължи чрез личен контакт; че на някои хора трябва да се извиня лично, не чрез писането. А това определено не беше лесно. Всъщност, това бяха едни от най-трудните моменти в живота ми: да се изправя очи в очи с човека, когото смятах за враг, и да му поискам прошка. Но и никога през живота си не съм изживявал такова облекчение, както след като съм намерил сили да е изправя пред врага си и да му поискам прошка. Едва тогава познах свободата; проумях, че прошката освобождава мен.
Времето, когато работех по опрощаването, бе обратът във физическото ми оздравяване. Започнах да наваксвам изгубените килограми; по-лесно се справях с болките; мислите ми все по-дълго се задържаха в бъдещето, което предстоеше. И тези мисли бяха положителни, далеч от страха за предстоящата смърт.
Вярвам, че с опрощаването ние се променяме не само на духовно ниво; променя се нашата биохимия. Знам, че лекарите и приятелите ми се чувстват неловко, когато споделям с тях своята вяра в силата на прошката, но факт е, че качеството на живот рязко се подобрява, когато се практикува Законът за прошката.
Освободете се чрез прошката!


image   "Всеки е способен да прости и на другите, и на себе си. И всеки може да го направи незабавно.
Прошката ни освобождавана от непрестанното самонаказване, което ни налага решението да мразим. Прошката ни позволява да неутрализираме отровните емоции, които ни парализират. Решението да простим ни прави свободни. Прошката е единственото, което може да ни избави от вината и неприязънта.
Ние прощаваме, не за да остане другия ненаказан. Ние прощаваме, за да освободим себе си от яда и омразата. Изцелението настъпва като по чудо."

"Чудото на прошката" на Грег Андерсън, на когото през 1984 г. му е поставена диагнозата "рак на белите дробове с метастази" , а лекарите му давали още само 30 дни живот. Днес той е лектор и консултант на здравни и икономически организации по въпросите на Съвършеното здраве.

image

ЗА ПРОШКАТА И БЛАГОДАРНОСТТА

ПРОЩАВАМ НА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО С МЕН В МИНАЛОТО
Луиз Хей

Не е нужно да знаем как да прощаваме. Достатъчно е да искаме да го сторим.
Вселената ще се погрижи за начина.
Като отказваш да простиш, ти се вкопчваш в миналото, а в такъв случай е невъзможно да бъдеш в настоящето.
А само от тук и сега, от настоящето, може да се създава бъдеще.
Прошката е подарък за нас самите.
Тя ни освобождава от миналото, от някогашните преживявания и взаимоотношения.
Като простим на себе си и на другите, ние наистина се освобождаваме.
Прошката носи невероятно усещане за свобода. Често трябва да си простим за това, че сме се примирявали с болезнени преживявания и че не сме се обичали достатъчно, за да се махнем от тези преживявания.
В известен смисъл да си жертва е чудесно, защото всички останали са отговорни, а ти нямаш никаква възможност да промениш нещо.
Много е удобно да играеш ролята на жертва, защото винаги друг е виновен.
Трябва да стъпиш на собствените си крака и да поемеш своята отговорност.
Затова: обичай себе си, прости си, прости и на другите и живей в настоящия момент.
И ще видиш как старата горчилка и болка се свличат от плещите ти, как се разделяш с тях и как дверите на сърцето ти се разтварят широко.
Когато излизаш от пространство, изпълнено с любов, ти винаги си в безопасност.
Прости на всички.
Прости на себе си.
Прости на всичко, което ти се е случило в миналото.
Ти си свободен.


image


"Няма как да пропуснеш нещо или някого, защото си жив.
Ако живееш в миналото, ти не се наслаждаваш на случващото се сега,защото винаги ще ти се иска то да е по-различно от онова, което е.
Да не се наслаждаваш на настоящето, означава да живееш в миналото и да бъдеш полужив.
Това води до самосъжаление, страдание и сълзи."

Толтекска книга на мъдростта

           ***************                                                                 

Ти и Аз - Ръка за прошка
Подавам ти я. Ето на - прости!
Протягам ти я за да се покая
за нещо, за което знаеш ти,
но за което аз, уви, не зная.
Виновна съм. За всичко в този свят
единият все в нещо съгрешил е,
единият - все в нещо виноват.
И тази тук една съм аз. Прости ми.
Ти не прощаваш. Гордост. И тъга.
Вместо с любов, с ирония ме плискаш.
И моята протегната ръка
със празното пространство се здрависва.
Добре тогаз. Ще си я прибера.
Ще си я взема, щом не ти е нужна.
Но тази длан, била с теб и добра,
но тази длан, била с теб и нечужда,
един път непоета ли умре,
несрещната един път ли остане,
знай, няма вече никога да спре
и да понечи твоята да хване.
Отблъснеш ли я днес, то утре как
ще хвърлиш мост помежду теб и мене?
Не, не поемай моята ръка,
но да не стане някога така,
че да я търсиш в цялата вселена...
Дамян Дамянов


image

По-силна от всички победи е прошката. Шилер






Тагове:   чудото,   прошката,


Гласувай:
153



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivankalilova - Прекрасен постинг, приятелко м...
06.03.2011 11:45
Прекрасен постинг, приятелко мила!Поздравления!
Прегръщам те с много обич,за прошка моля и простено да ти е !
Слънчев и усмихнат празничен ден!:)))
цитирай
2. erato7 - Прошката е най-висшата стъпка на ...
06.03.2011 11:51
Прошката е най-висшата стъпка на човека!
Прощавай, миличка! Простено да ти е от мен и Бога!
Прегръдка с обич!
цитирай
3. petgen - Прекрасен постинг, Таня!!! ЗА ...
06.03.2011 12:10
Прекрасен постинг, Таня!!!

ЗА ПРОШКАТА И БЛАГОДАРНОСТТА

ПРОЩАВАМ НА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО С МЕН В МИНАЛОТО
Луиз Хей

Не е нужно да знаем как да прощаваме. Достатъчно е да искаме да го сторим.
Вселената ще се погрижи за начина.
Като отказваш да простиш, ти се вкопчваш в миналото, а в такъв случай е невъзможно да бъдеш в настоящето.
А само от тук и сега, от настоящето, може да се създава бъдеще.
Прошката е подарък за нас самите.
Тя ни освобождава от миналото, от някогашните преживявания и взаимоотношения.
Като простим на себе си и на другите, ние наистина се освобождаваме.
Прошката носи невероятно усещане за свобода. Често трябва да си простим за това, че сме се примирявали с болезнени преживявания и че не сме се обичали достатъчно, за да се махнем от тези преживявания.
В известен смисъл да си жертва е чудесно, защото всички останали са отговорни, а ти нямаш никаква възможност да промениш нещо.
Много е удобно да играеш ролята на жертва, защото винаги друг е виновен.
Трябва да стъпиш на собствените си крака и да поемеш своята отговорност.
Затова: обичай себе си, прости си, прости и на другите и живей в настоящия момент.
И ще видиш как старата горчилка и болка се свличат от плещите ти, как се разделяш с тях и как дверите на сърцето ти се разтварят широко.
Когато излизаш от пространство, изпълнено с любов, ти винаги си в безопасност.
Прости на всички.
Прости на себе си.
Прости на всичко, което ти се е случило в миналото.
Ти си свободен.

БЛАГОДАРЯ ТИ, Таня,че ми помогна да се чувствам по-свободна!!! Прости! И простено да ти е, мила!:)
цитирай
4. mmmmmmmmm - Прошка искам
06.03.2011 12:19
и прошка давам!:))
Леки пости!:))))
цитирай
5. zabavnata - Прекрасен постинг!
06.03.2011 12:33
Прости.
цитирай
6. tota - Прости, Танечка!
06.03.2011 12:35
Простено да ти е от мен и то Бога!
цитирай
7. tota - Прости, Танечка!
06.03.2011 12:36
Простено да ти е от мен и от Бога!
цитирай
8. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Таничка и прощавай!
06.03.2011 13:05
Да, "прошката е по-силна от всички победи"... Винаги научавам по нещичко при теб. Поздрави и светъл празник. Здраве и щастие в дома ти!:)
цитирай
9. kalin8 - Моля за прошка, Таня...
06.03.2011 13:18
А на теб-простено да ти е!
Б.
цитирай
10. stela50 - Прости ми ,Ваня ...и простено да ти е.
06.03.2011 13:38
Хубав слънчев ден !
цитирай
11. stela50 - Прошка искам ,Ерато ...и простено да ти е .
06.03.2011 13:40
Топло те прегръщам и аз ,мила !
цитирай
12. stela50 - Прошката наистина те прави свободен ,Генка ...
06.03.2011 13:42
Прости ми ,и простено да е на теб.
Светъл ден !
цитирай
13. stela50 - Прости ми , mmmmmmmmm ...и постено да ти е .
06.03.2011 13:44
Хубав ден !
цитирай
14. stela50 - Простено да ти е ,Ани - zabavnata ...и прости на мен .
06.03.2011 13:46
Поздрав и прекрасен ден !
цитирай
15. stela50 - Прости ми ,Ати ...простено да е и на теб .
06.03.2011 13:47
Прегръщам те силно ,мила приятелко !
цитирай
16. stela50 - Прошка искам ,Надя ...и давам от сърце .
06.03.2011 13:50
Благодаря ти ,мила за топлите думи .
Светъл ден и хубав празник от мен !
цитирай
17. stela50 - Прости и на мен , Борис ...и простено да ти е .
06.03.2011 13:51
Хубав и светъл ден !
цитирай
18. tryn - Прошката – като начин на живот!
06.03.2011 13:58
Великолепен постинг, Стела!
Поздравявам те с благодарност и с пожелание да дадеш и да получиш прошка... :)
цитирай
19. kometapg - Благодаря ти за чудесния постинг! ...
06.03.2011 14:47
Благодаря ти за чудесния постинг! Прощавай и бъди простена!:)
цитирай
20. stela50 - Благодаря , Ели ...Прошка ще ти поискам ...
06.03.2011 15:05
и простено да ти е .
Пубав и светъл ден !
цитирай
21. stela50 - Прости ми и ти ,Светла ...и на теб да е простено .
06.03.2011 15:07
Поздрав и хубав ден !
цитирай
22. iliada - Прости и простено да ти е !
06.03.2011 15:20
Честит празник,Таня!
цитирай
23. bizcocho - Страхотен постинг! Всъщност аз ...
06.03.2011 15:40
Страхотен постинг! Всъщност аз прощавам всякакви идиотщини. Не опрощавам, защото Господ не съм! На хората, които обичам ми е лесно и да простя, и да забравя случилото се. На тези, които са случайност в живота ми им прощавам и забравям, че изобщо съществуват, просто ги игнорирвам и повече нямат достъп до моя свят. На себе си най-трудно прощавам... там е сложно.
Простено да ти е, прости!
цитирай
24. stela50 - Прошка искам от теб ,Иля ...и прошка от сърце ти давам.
06.03.2011 16:03
Светъл празник !
цитирай
25. stela50 - На себе си наистина е трудно да простиш понякога , Женя ...
06.03.2011 16:05
Но е нужно и важно .
Прости ми ,мила ,простено да ти е .
цитирай
26. nicodima - Стела, важно е да се прощава винаги и без думи : )...
06.03.2011 16:29
Затова излизам от схемата на общото всеопрощение днешно : )...
Както вече писах в един блог, прошката се усеща със сърцето...
Поздрави!
цитирай
27. stela50 - Сигурно си права ,nicodima ...по принцип аз също не разбирам
06.03.2011 19:37
как може да има само един ден в годината за ...каквото и да било нещо ,свързано с отношенията и чувствата . Но мисля ,че този ритуал има особено
послание .И то може би показва точно това- важно е да се прощава винаги и без думи...От сърце и душа .
Поздрав и от мен !
цитирай
28. miaa - Прости ми, Стела!
06.03.2011 19:46
Прошката освобождава човека от отрицателните мисли и постъпки..
Тя е благородна проява и надежда за любов и успехи:)
цитирай
29. stela50 - Простено да ти е ,Миа ,от сърце ...прошка дай и на мен .
06.03.2011 20:10
...прошката е по-силна от всички победи ...
Благословена бъди !
цитирай
30. yuliya2006 - Прошката укрепва не само прияте...
06.03.2011 20:15
Прошката укрепва не само приятелството, но и здравето


Ако се вярва на последните изследвания на американски учени, казаното навреме „прощавам ти" не само укрепва разклатеното приятелство, но и подобрява здравето.

87 процента от участниците в изследването, проведено в психологическия център към Университета „Станфорд" заявяват, че след като са простили обидата, са изпитали по-малко симптоми на стрес - главоболие, безсъние или напрежение в гръбнака, а 70 на сто от тях са почувствали душевно облекчение. Това потвърждава мнението, че мислите са свързани пряко със здравето. „Обиждайки се, ние „тровим" самите себе си. Независимо как са ни обидили, мозъкът запазва спомена за неприятния момент и при всяко сещане за това се произвеждат повече хормони на стреса, а следователно, се появява чувствот на тревога и страх", твърдят специалистите
цитирай
31. ckarlet - "Не е нужно да знаем как да п...
06.03.2011 21:12
"Не е нужно да знаем как да прощаваме. Достатъчно е да искаме да го сторим."
Прекрасен постинг, Таничка! Поздрави!
цитирай
32. magnoliya - Прости и простено да ти е!
06.03.2011 21:19
Прости и простено да ти е, мила! Леки пости!
цитирай
33. sande - Прости ми,Таня!
06.03.2011 21:23
И да започваме отново. С хубава мисъл и добри намерения.

Поздрави!
цитирай
34. stela50 - Хубаво казано , Джул...
06.03.2011 21:37
...Прошката укрепва не само приятелството, но и здравето ...
Освобождава и успокоява .
Прости ,и простено да ти е .
цитирай
35. stela50 - Благодаря ,Скарлет ...
06.03.2011 21:41
Прошка се дава от сърце и душа .Достатъчно е да искаме да го сторим .
Прости ,и простено да ти е .
цитирай
36. stela50 - Простено да ти е ,Сашо ...Харесва ми написаното от теб.
06.03.2011 21:44
...И да започваме отново. С хубава мисъл и добри намерения...
Прости и на мен ,приятелю !
цитирай
37. bven - Прощавам ти,
06.03.2011 21:46
прости ми и ти, Таня :)
цитирай
38. neprosvet - Прошката...
06.03.2011 22:03
Научих се да прощавам /признавам си от скоро/ и се чувствам освободена от лоши чувства и енергия и ми е по-леко на душата! При всяка ситуация аз винаги съм търсила грешката най-напред у себе си и съм се натоварвала психически много често. Сега, след като прощавам на другите мисля, че ми е по-лесно да простя и на себе си! Това е странно усещане, на спокойствие, на равновесие, на свобода, на щастие!
С удоволствие прочетох постинга ти, stela50! Страшно много ми хареса!
При теб винаги има какво да научи човек!
Приятна вечер и сърдечни поздрави!
цитирай
39. lotos16 - Простено да ти е, приятелко, и прощавай...
06.03.2011 22:26
Отново чудесен постинг, Таня.
Точно за тази статия се бях сетила преди малко, четох я в едно списание преди време.
Чудно нещо, пак мислим еднакво... :)))))
цитирай
40. kasnaprolet9999 - Луиз Хей в своята книга "Из...
06.03.2011 23:39
Луиз Хей в своята книга "Излекувай живота си" ни съветва да не задържаме в себе си обидата, както и вината, тези две неща много смъкват честотния спектър на нашето излъчване и това ни разболява. Това е физическото обяснение, но в духовен план този ритуал трябва да го извършим съвсем искрено за да има резултатитие за които пише, а не да го извършиш заради тях. За това трябва да наблегнем на духовните изяви в даването и искането на прошка, останалото е следствие, но е хубаво да се знае. Бъди простена
цитирай
41. stela50 - Простено да ти е ,Бвен ...
07.03.2011 06:43
Поздрав и хубав ден !
цитирай
42. stela50 - Прошката ...хубави мисли , neprosvet .
07.03.2011 06:46
Това е странно усещане, на спокойствие, на равновесие, на свобода, на щастие....
Благодаря за добрите думи и поздрави за теб !
цитирай
43. stela50 - Прости ...и простено да ти е ,Поля ...
07.03.2011 06:50
Не се учудвай , колкото и далече да се намират един от друг ,
хората със сродни души често мислят и правят сродни неща ...
Поздрав и успешна нова седмица !
цитирай
44. stela50 - Хубаво допълнение , Късна Пролет... да си простим от сърце .
07.03.2011 06:52
Поздрав и хубав ден !
цитирай
45. pevetsa - Лука 17:3-4
07.03.2011 09:06
3 Внимавайте на себе си. Ако прегреши брат ти, смъмри го; и ако се покае прости му.
4 И седем пъти на ден ако ти сгреши, и седем пъти се обърне към тебе и каже: Покайвам се, прощавай му.
цитирай
46. stela50 - Прости ми ,певецо ...и простено да ти е.
07.03.2011 09:53
...3 Внимавайте на себе си. Ако прегреши брат ти, смъмри го; и ако се покае прости му.
4 И седем пъти на ден ако ти сгреши, и седем пъти се обърне към тебе и каже: Покайвам се, прощавай му... Лука 17:3-4 .
Благословен бъди !
цитирай
47. panazea - Дай ми Прошка , Таня ,
07.03.2011 11:38
Простено да ти е !
цитирай
48. stela50 - Давам прошка от душа и сърце ,panazea ...
07.03.2011 13:57
Прости и ти на мен ,мила .
Хубав ден !
цитирай
49. konstant7 - !
08.03.2011 23:19
Трябва да си се покаял за да искаш прошка.
Чудесата са за този който прошка дава,
тогава той и много получава ....
------------------------------
Простил съм на всеки всичко .
което било е и което ще бъде.
Поздрави !
цитирай
50. stela50 - Споделям мислите ти , konstant7 ...Трябва да си се покаял за да искаш прошка.
09.03.2011 01:34
...Чудесата са за този който прошка дава,
тогава той и много получава ....
Благодаря ти !
цитирай
51. alexs - Това много блогъри
15.04.2011 14:27
трябва да го прочетат, които водят блогърски войни. Една от най-хубавите статии, които някога съм чел.
С поздрави на Таня
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stela50
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17488147
Постинги: 1642
Коментари: 25863
Гласове: 59834
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031