Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2017 14:56 - РАЗМИСЛИ
Автор: ivoki Категория: Лични дневници   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


А фарисеите думаха: Той изгонва бесовете със силата на бесовския княз.“ /Мат.9:34/

Този текст от днешното Св.Евангелие от Матея ме наведе на размисъл. Какво е преизвикало думите на фарисеите? За мен това е единствено завистта им. Защото Иисус правеше неща, които те не можеха да направят. Ликуваше болни, слепи проглеждаха, неми проговаряха , бесновати се връщаха към нормален живот, гладни хранеше, умрели възкресяваше , изцеряваше всяка болвст и немощ на народа И това се случваше заради вярата на хората приели истинският Бог в душите си. Все неща, които не бяха по възможностите на фарисеите. Това е пораждало в тях огромна завист, която е довела до това Иисус да бъде осъден и разпнат. Мисля, че след гордостта ,завистта е един от най големите грехове.
Тя се поражда при много случаи и до днес. Завист към някой преуспяващ наш ближен. Завист за това , че някой е по красив или по умен. Завист, че не сме толкова сръчни. Завист, че вече не сме център на внимание.

Това последното ме навежда на мисълта, как много майки , когато децата им поемат своя път в живота, създадат семейство превръщат в ад живота на снахата/зетя като налагат своето на всяка цена. Защо е така ? Имено заради завист, че вече не са толкова значими . Защото завистта ги кара да се чувстват пренебрегнати недооценени.Те не осъзнават, че с тази своя завист съсипват живота на децата, вместо да им се радват , за това , че са намерили своя път и са щастливи. Тази завист е пагубна, защото разпъва на кръст сънът или дъщерята , които са раздвоени между благодарността за миналото на майка си и надеждата за един свой щастлив живот в настоящето и бъдещето, което им принадлежи само на тях..........
Тези мои размисли ми напомнят , че Бог е любов и че не трябва да позволяваме завистта , гордостта и егото ни да надделяват, а да обичаме и се стараем да даваме любов за да я получим и от Бог, защото Той вижда всичко и въздава справедливо.
Нека не бъдем като фарисеите , а истински чада на Бога и с вяра и любов към всички !
Дали греша в тези мои размисли?
Дано съм бил полезен на някого.


image






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivoki
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3800815
Постинги: 2782
Коментари: 3628
Гласове: 10171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031