Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2012 02:33 - 12 ГОДИНИ ОТ БОМБАРДИРОВКИТЕ НА НАТО НАД БАЛКАНИТЕ И УРАНОВИТЕ БОМБИ - 24 март
Автор: balkanec Категория: Новини   
Прочетен: 32770 Коментари: 10 Гласове:
28

Последна промяна: 18.04.2012 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес се навършват 12 години от агресията на НАТО над Сърбия. По особено жесток начин бяха умъртвени стотици българи, сърби, албанци. Бог да прости невинните жертви на натовския ционистки терор!


image


Емил Живков - Зиези:
"Имена на загинали българи от западните покрайнини:
1. Стамен Рангелов, на 61 години, от село Божице, Сурдулица
2. Симеон Тодоров, на 31 години, от Сталач
3. Борис Еремиев, на 60 години, от Клисура
4. Иван Станков, войник, от Ниш
Стамен Рангелов е намерил смъртта си във взривена от НАТО болница. Борис Еремиев също, но в друга взривена от НАТО болница. От четиримата само Иван Станков е военослужещ.
Неизвестно колко са загиналите българи, които носят "сръбски" фамилии.

Жертви сред сръбската войска - 1000
Жертви сред мирното население - 2500

По времето на Милошевич българското малцинство в Сърбия беше официално признато. Сърбия на "диктатора" Милошевич е единствената ни съседка, която признава българско малцинство.
Българските Възрожденци свидетелстват, че сърбите са чисти българи,а ние да верваме на австроунгарската, гръцката и руска пропаганда и да се гледаме под вежди с братята си сърби..."



12 години от радиоактивното заразяване с уранови бомби


image
Трайно демократизирани с уранови бомби. "Направи си смешни хора с обеднен уран"


Неизвестни са имената на всички българи загинали при бомбардировките в Югославия, но са известни имената заболелите от радиацията, регистрирани в ТЕЛК и НЗОК. Тези които са предали Богу Дух - имената им са в регистрите на ЕСГРАОН.


image

Деца облъчени от урановите бомби още в утробата


Обеднения уран е демократичен и не подбира.
По случай годишнината от обогатяването ни с обеден уран - за благодарност към Големия брат НАТО - всички демократи да се наведат и да разворят бузи. Кой не се наведе е червен!



Сърбия още страда от обеднения уран

12.04.2010

Почистването на територията на Сърбия от обеднен уран по време на бомбардировките на НАТО през 1999 г. - известни като „Милосърден ангел" - е трудно, тъй като частиците уран остават във въздуха. Необходимо е било да се премахне слой от почвата, заяви Радомир Ковачевич, токсиколог.
Четиридесет и осем невзривени ракетни бойни глави с обеднен уран  бяха намерени в Южна Сърбия при операция за обезвреждане на снаряди.

Жителите на тези територии често се оплакват от увреждане на бъбреците и кръвта и се наблюдават сериозни аномалии при деца.
В периода 1996-1998 г. вследствие на използваните от НАТО на обеднен уран, са починали около 400 босненски граждани, предаде ИТАР-ТАСС.
Обеднен уран беше използван от НАТО срещу босненските сърби през 1994 и 1995 г. и срещу югославски военни обекти в Косово през 1999 г., напомня Ройтерс. Излязоха съобщения, че италиански войници, служили в района, са заболели от левкемия.

В средата на 1998 г. д-р Йованович публикувала изследването "Равнището на смъртността сред бежанците от Хаджич в община Братунац". В него се посочвало, че смъртността сред бежанците надвишавала два пъти смъртността на коренното население на община Братунац. Хаджич е предградие на Сараево, което бе обстрелвано през 1995 г. от натовските сили с бомби с обеднен уран. Журналист от белградската агенция Бета посетил гробището в Братунац и преброил 70 гроба на преселници от Хаджич, починали от март м.г. досега. В църковния регистър с позоваване на медицински свидетелства е отбелязано, че причина за смъртта им е рак на вътрешните органи или левкемия.

...

Да си припомним, че жителите на Западна България също се оплакаха, че обеднения уран е скапал реколтата им.
Най-добре занапред той да се дава само на демократи, защото за тях е безвреден.



Новата мъченица на Сърбия:

Света мъченица от НАТО - Милица, дете
image


Ангелът и НАТО


image


Тригодишната Милица Ракич стана първата жертва на натовската операция "Милосърден ангел"


image


Момиченцето убито от бомбите на НАТО е канонизирано като новомъченица

Тя стана една от стотиците югославски деца – жертви на натовските бомбардировки. Кодовото име на операцията — «Милосърдният Ангел».


В памет на 3-годишната Милица Ракич

image
Къщата на Милица


image

Близките

image

image
image




Паметник на жертвите на НАТО ще бъде издигнат в Белград


image


Точно на 24 март 1999 г. оглавяваната от САЩ коалиция от 19 страни-членки на НАТО нанесе първите ракетно-бомбени удари по Белград, Ниш, Прищина и други югославски градове. Варварските бомбардировки, противоречащи на всички действащи норми на международното право, продължиха 78 дни и нощи. Те не спряха и по време на Великденските празници, напротив:

"Нашият подарък за вашия Великден" пишеше върху американските бомби.


image


Страшни кървави следи: около 3 хиляди души, повечето от които мирни жители, бяха убити, а повече от пет хиляди ранени.
Освен бомбените удари бяха приложени нервно-паралитичен газ, снаряди, съдържащи уран, отровни химикати, съсипващи реколтата.



Удар на НАТО по амонячен завод в Панчево - умишлено причинена екологична катастрофа:

http://www.usinfo.ru/jugoslavijagallery3.htm

image image



Сърбите излизат по мостовете и площадите под бомбите:


image image

Така те показват презрението си към чуждите нападатели.
С тях бяха и звездите на сръбската музика, които пееха на открито под НАТО-вските самолети.

image image



image
Стара българска черква в Косово, една от многото разрушени от шиптърските банди под НАТО-вско покровителство




СРЪБСКА РАПСОДИЯ

"Хвърляйте дърва в горящата къща на съседа, та дано по-лесно пламне и нашата...

"Йеньо, излез, тражи те майка!" - нареждаше възрастна жена с черна забрадка и оглеждаше димящите въглени, в които се бе превърнал домът й. А Йеньо догаряше под развалините...
Това се случи в Сърбия през пролетта на 1999 година.

"Ние предприехме въздушни удари по военни цели в Югославия, за да предотвратим хуманитарната катастрофа!" - самодоволно обяви американският министър на отбраната Уилям Коен.


image image
Белград - 8 май 1999


"Разбира се, че ще предоставим на НАТО неограничен достъп до нашето въздушно пространство!" - назидаваше президентът Петър Стоянов.


image image



Когато разоряват твоя съсед, а ти тръгваш да помагаш на разорителите. Когато убиват тригодишната Милица Ракич, а ти се радваш. Когато понятията “честно” и “нечестно” разменят местата си, а ти приемаш размяната за нормална. Когато протягат към теб ръка за помощ, а ти отвръщаш с удар в лицето. Когато отправят предложение за прекратяване на една хилядолетна вражда, а ти избираш продължението на враждата...


image image


Българското правителство се разгневи на “емоционалната българска реакция по отношение на войната”.


Сръбските жертви в Косово:
http://po-sveta.hit.bg/kosovo.htm

image



Тогава, през 1999 година замълчахме, клекнахме пред диктовката на Бил Клинтън. В резултат хиляди невинни сърби бяха избити от демократичната американска авиация. В резултат целият български народ бе разорен и съсипан от демократичните български слуги на Америка.
Време е да осъзнаем, че злодеянията никога не са били печеливши. С какво убийството на Йеньо ще предотврати хуманитарната катастрофа?
Нима ние, българите ще се чувстваме спокойни, ако знаем, че сме помагали да бъде умъртвено съседското дете?


image image
Korisa, 14 май 1999


image
Погођен воз у Грделичкој клисури који је превозио цивилно становништво

Това не е взривеният от ДПС на гара Буново български пътнически влак, в който загинаха невинни жени и деца. Това е взривен от американската армия сръбски пътнически влак. Приликата обаче е пълна.
Време е за недоверие към палачите на Йеньо.

Слободан Милошевич го убиха демократите, защото не можаха да докажат нито едно от обвиненията срещу него и щяха да станат за смях. А те го убиха и станаха само за омраза.

Здравият, нормален човешки ум си дава сметка, че да застанем срещу Сърбия означава да застанем и срещу интересите на България. От САЩ не видяхме нищо добро, само зло.
И ние, и сърбите изстрадахме достатъчно заради своето разделение. По-добре е да си подадем ръка и заедно да тръгнем срещу причинителите на страдания.


image image
Белград - бомбардираната болница "Dragisa Misovic"


Нищо незначещи думички като „демокрация”, „либерализъм”, „свободен пазар” (на роби) не ми правят впечатление.
През декември 2002 година ми се случи да мина през Белград. Изведнъж гледам срещу мен жилищен блок. Много приличаше на блока, в който живея. Обикновена соцпанелка.
Жилищният блок в Белград беше разполовен от американска бомба. От демократична американска бомба. Признавам си, след тази гледка намразих и американската политика, намразих и демокрацията. В един миг си представих, че съм седнал да вечерям със своето семейство и над нас пада същата такава демократична американска бомба.

"Заиграе ли мечката в двора на съседа, ще заиграе и в твоя двор" - казва народната поговорка. В съседна Сърбия мечката играе под звуците на либерално-демократична американо-албанска музика и тъпче всичко сръбско. В съседна Сърбия звучи страшната Сръбска рапсодия. В България вече се чуват първите акорди на нашата, на Българската рапсодия. Композиторите ги знаем – и там, и тук те са едни и същи. Къде е Диригентът, къде е българският народ да вдигне своята диригентска тояга, да я размаха и да каже „Стига!”?

Ангел Грънчаров - Елтимир
25 февруари 2008 г.

...


ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН !












Гласувай:
29


Вълнообразно


1. allvin - Ужас!!!
25.03.2012 13:50
Демокрация и комунизъм - двете ръчички на световните интернационални уроди! Да умрът и те така,както невинно избитите хора!!!
цитирай
2. balkanec - Не знам някой друг да е хвърлял уранови бомби по хората, освен демократите
25.03.2012 15:01
Честно.
цитирай
3. mileidi46 - Човек остава без думи. . Знам какво ...
25.03.2012 15:31
Човек остава без думи..
Знам какво беше..имам роднини там.В Алексинац и Соко Баня..приятели..Виках ги да избягат и да дойдат у нас , а те ми ми отговаряха: ,,Умречемо овде,код куче-под србском небом.."
Сръбският дух е за завиждане..Никога няма да се научим от тях.
Разтреперах се от тези спомени..
Неслучайно най-много умиращи от рак има във нашият край!! Соко Баня е само на 80 км от Видин.А по въздушна линия??
Поклон пред всички невинни жертви:(((
цитирай
4. germantiger - ...
25.03.2012 21:13
Бог да ги прости жертвите, но...

ПРОПУСНАЛ СИ ДА ПОКАЖЕШ ЖЕРТВИТЕ И ГАВРИТЕ, КОИТО ВЗАИМНО ПРЕДИ НАТОВСКАТА НАМЕСА СИ ПРИЧИНИХА БАЛКАНСКИТЕ УРОДИ - СЪРБИ И КОСОВАРИ.

Иначе казано натовските убийци са ясни, но балканския боклук вони също.
цитирай
5. balkanec - Ако човек иска да е честен -
25.03.2012 21:24
истината се знае - размириците в Югославия бяха предизвикани от САЩ отвън по схемата, която навсякъде прилагат - разделяй и владей. В тях сърбите защитаваха страната си.

А ако човек иска да не е честен и да повтаря лъжите на пропагандата - те са навсякъде.
Искаш да ги повтарям ли? Защо?

И защо да са "уроди" сърбите - защото така натякват медиите на същите международни масови убийци, които бомбардираха през 1999 г. наравно сърби и албанци ли? Същите, които пускаха бомби над колони с цивилни албански бежанци. Затова ли?
цитирай
6. анонимен - Имах коментар, но е изчезнал или е ...
26.03.2012 07:52
Имах коментар, но е изчезнал или е бил изтрит. Както и да е, тия бомбандировки окончателно демаскираха грозното лице на демократите от САЩ. А сърбите са единствения народ, който наистина обичам. Никъде по света не съм почувствал такава истинска обич и близост, както на гости у сърби в Ниш. Домакина каза по едно време: "Брато, сърбите и българите сме като едно волско лайно през което е минало колелото на историята и го е разделило на две, толкова сме си еднакви. Ако великите сили не са ни разделяли непрекъснато бихме били страшна сила."
цитирай
7. balkanec - Коментарите изчезнаха заедно с поста - блогбг се скапва
26.03.2012 10:00
Няколко пъти пусках тоя пост и се изгубваше в небитието.
Тия дни и други познати се оплакаха, че постовете им изчезват.

Време е от Инвестор да си оправят платформата, защото става все по-трудно да се ползва блога.

Разместването на текст и излизането в нечетим сив цвят - вече му свикнахме.

Обаче тоя бъг с изчезващите постове идва в повече...
цитирай
8. анонимен - Angry
21.05.2012 12:39
Така действат "ДЕМОКТРАТИЧНИТЕ" СЪЕДИНЕНИ ЕВРЕЙСКИ ЩАТИ - С ДЕМОКРАТИЧЕН УРАН ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НА НЕВИННИТЕ ХОРА - СМЪРТ ЗА ЦИОНИСТКИТЕ ЩАТИ и ТЕХНИЯ ФАШИСТКО-ЦИОНИСТКИ РЕЖИМ ! СМЪРТ ЗА ИЗВРЕТЕНИТЕ ЦИОНИСТКИ ГЛАВИ И НОВИЯТ ИМ СВЕТОВЕН РЕД ! СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ТЯХ !
цитирай
9. анонимен - ?
10.06.2012 14:28
Войната е пъкъл навсякъде по света.Никога да не я допускаме-това е призванието на човеците.Вярна статия,със забележката,че сърбите никога не признаха съществуването на български църкви в Косово и Южна Сърбия.
цитирай
10. анонимен - българин
10.06.2012 14:32
Ако в 19 век съществуваха международните закони за престъпления срещу човечеството и геноцид,то Сърбизацията на Македония иЗападните покрайнини,сасно и кланетата и прогонът в Одринска Тракия и Северна Гърция-щяха да бъдат осъдена като такива.Същото се отнася и за Отоманското робство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balkanec
Категория: Новини
Прочетен: 2623229
Постинги: 137
Коментари: 1647
Гласове: 3143
Архив