Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2020 15:09 - Ахмед Доган ли ръководи България?
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.07.2020 14:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нима Доган ни управлява?

Реакциите на министъра на правосъдието Данаил Кирилов и на главния прокурор Иван Гешев относно акцията на Христо Иванов бяха трагикомични. Нима министъра и прокурора са адвокати на ДПС? Нима Доган управлява България?

Коментар на Петър Чолаков, Deutsche Welle

Правосъдният министър Данаил Кирилов отново блесна. Вместо да отговори по същество и с аргументи на значимите въпроси, които постави опитът на Христо Иванов да посети т.нар. "лятна резиденция” на Ахмед Доган, г-н Кирилов заложи на една странна публикация в социалните мрежи. Един ненужен и несполучлив опит за оригиналничене и средношколски закачки по тема, която предполага сериозна дискусия. Трагикомична бе и реакцията на главния прокурор Иван Гешев. На него не му се занимавало "с Октомврийската революция".
А темата, която отбягват и Кирилов, и Гешев, е крещяща: защо един полуостров на стабилността като че ли е взел на абордаж цялата държава.

Христо Иванов: "Босът на този отровен кръг е Пеевски"

Въпросите, които чакат отговор

Ето и въпросите, по които се мълчи: защо НСО продължава да охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган? Каква е реалната власт на този човек, който формално се оттегли от активна политическа дейност преди години? Каква е и реалната власт на Делян Пеевски, който на теория е само един "обикновен" депутат? Кой е разпоредил охраната на г-н Доган и г-н Пеевски, при положение че президентът Румен Радев заяви, че това е станало по настояване на Министерския съвет, а собствените му правомощия спрямо НСО са силно редуцирани след законодателните промени през 2015 година? Чия, ако не държавна, е собствеността на бреговата ивица на нос Чукалята в парка "Росенец", южно от Бургас? Кой и защо забранява достъпа на граждани до тази територия? Как се преплитат техните интереси? С какви средства е построена "резиденцията" на почетния председател на ДПС, верни ли са твърденията, че това са "лоши кредити от фалиралата КТБ, префинансирани в ПИБ", както пише сайтът за разследваща журналистика "Биволъ"?
Г-н Кирилов, и г-н Гешев - любими герои на колажи и карикатури в социалните мрежи (първият често е сравняван с Барни Ръбъл, а вторият - с мрачния сталински прокурор Андрей Вишински), явно не желаят да отговорят на тези неудобни питания. Вместо това г-н Кирилов засяга политическата тема на деня в статус в профила си във Фейсбук, в стил "вижте ме - след две големи ставам бая словоохотлив, развързва ми се езикът и си казвам какво ми е на душата". Следват закачки с Христо Иванов. Вместо да се погледне леко смутен в огледалото, правосъдният министър припомня на смаяната публика други анимационни герои като Спондж Боб и инспектор Дюдю.
А какво да кажем за "продължението", направено днес от Иван Гешев! Гумената лодка на Христо Иванов не била Аврора, резиденцията не била Зимният дворец, прокуратурата нямало да бъде "въвличана в дребни политически игрички", не му се занимавало с Октомврийска революция. Нима сигналите за погазване на законите са "игрички"? Дали Кирилов и Гешев - както се казваше в "онзи запис" - не се правят по навик на луди?
Не сте забавни, господа. Ще прощавате, но никой не желае да чете и слуша "вицовете" Ви. Шегите Ви "увисват" особено силно във въздуха, ако само си припомним контекста.

Като не издигнахте свой кандидат за поста главен прокурор, Вие г-н Кирилов, представител на ГЕРБ, практически дадохте зелена светлина на Иван Гешев. А за него отдавна упорито се твърди, че е близък тъкмо до ДПС.
Нещо повече. На заседанието на ВСС, на което бе прегласувана кандидатурата на г-н Гешев, след като президентът практически го изпрати на "поправителен", Вие, господа, се държахте скандално. Тогава заформихте ad hoc дует и отправихте остри нападки към Атанаска Дишева и Олга Керелска, представителки на съдийската квота във ВСС, които "дръзнаха" да изразят съмнения в професионализма на г-н Гешев. Въпреки че повече от 170 съдии от цялата страна след това поискаха от Вас публично да се извините заради поведението си, Вие не го направихте.

Тезата за партньорство между ГЕРБ и ДПС

С опита си да неглижирате въпросите около "лятната резиденция" на Ахмед Доган, Вие, господа - съзнателно или не - потвърждавате тезата за партньорство между ГЕРБ и ДПС.
Г-н Гешев, г-н Кирилов, да не би да сте адвокати на ДПС? Да не би Ахмед Доган да е същинският министър-председател на България?
Вие, господа, и управляващите изобщо трябва да вземат сериозно отношение по поставените въпроси колкото се може по-скоро. Не защото ги задава един опозиционен политик, а защото дължите отговорите на българските данъкоплатци и избиратели. Увъртанията само засилват усещането, че в България има пародия на държавност и карикатура на институции.



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822603
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031