Постинг
28.06.2012 18:53 -
Обичате ли ОХЛЮВИ?
Как?... панирани или...на фурна.
Ето една рецепта как да ги приготвите на фурна.
Трябват Ви:
охлюви
копър
чесън ( изцъркан ), може и настърган на ситно
краве масло
черен пипер
чаша бяло вино
Изчистените и сварени охлюви обърквате в голяма купа с останалите продукти. Слагате в тавичка и печете в предварително загрята фурна докато остане на мазнина.
Да Ви е сладко!
Как да ги изчистите и сварите?
1. Чакаме да завали...и след това какво...отиваме за охлюви. Събираме колкото толкова, слагаме ги в чувал. Надупчваме го на няколко места, затискаме го отгоре с тенджара (капак), няма значение нещо тежко да е. Да не тръгнат да ходят из къщи. И така поне 24 часа, да могат да се изходят хубаво.
2. Измиваме ги 5 - 6 пъти в солена вода.
3. Слагаме да ги варим. Във водата аз слагам дафинов лист и зърна черен пипер. След това махате пяната, която се образува. Варите 15 - 20 минути, зависи от големината на охлювите. Водата се изхвърля.
4. Изстудявате ги със студена вода и започвате да вадите с ножче месото от черупката.
Ето и панировка за хрупкави охлюви:
Забърквате яйце с малко студена вода, сол, смачкан чесън, черен пипер и брашно до гъста каша( по - гъсто от боза ). Слагате охлювите вътре и с лъжичка вземате и пържите в гореща мазнина. Стават перфектни "бухтички"от хрупкава панировка,а в средата ядка от охлюв.
Отделно забърквате малко зехтин + пресен лимонов сок + пресен чесън на ситно. С това поливате панираните охлюви.
Това е.
Ето една рецепта как да ги приготвите на фурна.
Трябват Ви:
охлюви
копър
чесън ( изцъркан ), може и настърган на ситно
краве масло
черен пипер
чаша бяло вино
Изчистените и сварени охлюви обърквате в голяма купа с останалите продукти. Слагате в тавичка и печете в предварително загрята фурна докато остане на мазнина.
Да Ви е сладко!
Как да ги изчистите и сварите?
1. Чакаме да завали...и след това какво...отиваме за охлюви. Събираме колкото толкова, слагаме ги в чувал. Надупчваме го на няколко места, затискаме го отгоре с тенджара (капак), няма значение нещо тежко да е. Да не тръгнат да ходят из къщи. И така поне 24 часа, да могат да се изходят хубаво.
2. Измиваме ги 5 - 6 пъти в солена вода.
3. Слагаме да ги варим. Във водата аз слагам дафинов лист и зърна черен пипер. След това махате пяната, която се образува. Варите 15 - 20 минути, зависи от големината на охлювите. Водата се изхвърля.
4. Изстудявате ги със студена вода и започвате да вадите с ножче месото от черупката.
Ето и панировка за хрупкави охлюви:
Забърквате яйце с малко студена вода, сол, смачкан чесън, черен пипер и брашно до гъста каша( по - гъсто от боза ). Слагате охлювите вътре и с лъжичка вземате и пържите в гореща мазнина. Стават перфектни "бухтички"от хрупкава панировка,а в средата ядка от охлюв.
Отделно забърквате малко зехтин + пресен лимонов сок + пресен чесън на ситно. С това поливате панираните охлюви.
Това е.
Вълнообразно
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
За този блог
Гласове: 195
Блогрол
1. ПОЛЕЗНО И ПРИЯТНО - МОЯТ САЙТ
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН
2. РЕАЛНИ ПАРИ ОТ РЕКЛАМИ
3. КАМБИ
4. МЛАДИ И ЗДРАВИ
5. КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ
6. ПОСТНИ СЪРМИ ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ
7. ЗА ШИПОВЕ
8. ПЛЕКСИТ
9. БУРАНА
10. МИДИ С ДОМАТЕН СОС
11. ВКУСНИ ОХЛЮВИ
12. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ УТАЙКАТА ОТ КАФЕ
13. ДОМАШНИ ШНИЦЕЛИ
14. КЕКС БЕЗ ЯЙЦА
15. КАРТОФИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА
16. СИРОП ЗА КАШЛИЦА
17. КЮФТЕНЦА
18. МАСЛЕНКИ
19. ЦЕЛИНА
20. ЧЕСЪН ЗА ГЪБИЧКИ
21. БУХТИЧКИ
22. НАПУКАНИ ПЕТИ
23. МЪРЗЕЛИВА МУСАКА
24. КОСОПАД
25. ТЕСТ - БЕЗПЛАТЕН