Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2012 18:53 - Обичате ли ОХЛЮВИ?
Автор: elena075nenkova Категория: Рецепти   
Прочетен: 8659 Коментари: 0 Гласове:
3



Как?... панирани или...на фурна. 
Ето една рецепта как да ги приготвите на фурна.

Трябват Ви:

охлюви
копър
чесън  ( изцъркан ), може и настърган на ситно
краве масло
черен пипер
чаша бяло вино


Изчистените и сварени охлюви обърквате в голяма купа с останалите продукти. Слагате в тавичка и печете в предварително загрята фурна докато остане на мазнина.

Да Ви е сладко! 

Как да ги изчистите и сварите? 

1. Чакаме да завали...и след това какво...отиваме за охлюви. Събираме колкото толкова, слагаме ги в чувал. Надупчваме го на няколко места, затискаме го отгоре с тенджара (капак), няма значение нещо тежко да е. Да не тръгнат да ходят из къщи. И така поне 24 часа, да могат да се изходят хубаво.
2. Измиваме ги 5 - 6 пъти в солена вода.  
3. Слагаме да ги варим. Във водата аз слагам дафинов лист и зърна черен пипер. След това махате пяната, която се образува. Варите 15 - 20 минути, зависи от големината на охлювите.  Водата се изхвърля.
4. Изстудявате ги със студена вода и започвате да вадите с ножче месото от черупката.

Ето и панировка за хрупкави охлюви:

Забърквате яйце с малко студена вода, сол, смачкан чесън, черен пипер и брашно до гъста каша( по - гъсто от боза ). Слагате охлювите вътре и с лъжичка вземате и пържите в гореща мазнина. Стават перфектни "бухтички"от хрупкава панировка,а в средата ядка от охлюв.
Отделно забърквате малко зехтин + пресен лимонов сок + пресен чесън на ситно.
С това поливате панираните охлюви.

Това е.










Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: elena075nenkova
Категория: Рецепти
Прочетен: 978001
Постинги: 360
Коментари: 68
Гласове: 195
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930