Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2014 08:12 - Гениалният Тесла бил езотерик
Автор: savremennik Категория: Технологии   
Прочетен: 8313 Коментари: 6 Гласове:
57


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Когато се споменава понятието "парални светове", не е възможно да се подмине гениалният изобретател НиколаТесла (1856-1943), чиято родина е съвременна Хърватия.
Негови съвременници отбелязват невероятната му способност да мисли глобално. Тесла бил блестящ събеседник, скромен, приятен за общуване. Знаел осем езика, бил познавач на музиката и поезията. Близките му смятали, че притежава дарбата да предвижда събития. А и неведнъж самият той потвърждавал своите способности към ясновидство.

image
През 1890 г. той задържал насила приятелите си, като не им позволил да пътуват с влака. Впоследствие се оказало, че влакът катастрофирал. А през 1912 г. разубедил своя приятел и спонсор Морган да не пътува с кораба "Титаник". Докато друг колега на учения - Д. Пастер, пренебрегнал съвета му и загинал при потъването на лайнера на 14 април. 
Тесла предрекъл и началото на Първата световна война - той казал, че войната ще продължи 4 години и ще завърши през декември, на 18-то число (войната продължава от 28 юли 1914 до 11 ноември 1918 г.). Освен това казал, че следващата война ще започне след 20 години.
Но съвременниците му били най-потресени от множеството оригинални идеи, които с невероятна скорост възниквали в ума на изключителния учен. Още по-шокиращо било признанието му "Не аз съм автор на тези идеи..."
Самият Тесла свързвал своите способности за предвиждане на събитията с психологическа травма, преживяна в детсвото, в резултат на трагедия загинал родният му брат. Никола много тежко преживял случилото се, преследвали го кошмари. С усилие на волята той успявал да замести страховитите нощни видения с други картини. В началото това били познати от детството места, а по-късно започнал да прави "екскурзии" отвъд пределите на съществуващата реалност. Самият той споделял : "Така започнаха моите ментални пътешествия. Виждах нови градове, места, страни, живях там, срещах хора, създавах приятелства. Трудно е да се повярва, но те са ми толкова скъпи, както и моето семейство. И също толкова реални!"
Съвременните учени не смятат менталните пътешествия за измислица или шега на гениалния физик. Според тях този феномен е възможен при изпадане в изменено състояние на съзнанието.
Днес преходът в такова състояние може да бъде регистриран с помощта на прибори, които показват определена конфигурация на мозъка, наречена "ос на свръхсъзнанието". Това е активизация на челните участъци на дясното полукълбо и на задните участъци на лявото, докато в нормално състояние на съзнанието по-активни са предните дялове на лявото и задните на дясното полукълбо.
Ето как самият Тесла говори за това, как е направил първото си откритие : Блъсках се над този проблем няколко години. Беше въпрос на живот и смърт. Знаех, че ще умра, ако не го реша. Мозъкът ми бе напрегнат до краен предел и в един момент се случи немислимото - чух тиктакането на часовника до мен, кацането на мухата върху масата отекна в ушите ми, в тъмнината придобих чувствителност на прилеп и можех да определя местонахождението на предмета благодарение на почукване по челото си. Слънчевите лъчи така дразнеха мозъка ми, че едва не загубих съзнание. Носещата се в далечината карета тресеше тялото ми. Изведнъж видях изблик на светлина, подобно на малко слънце. И истината ми се разкри. Това бе състояние на абсолютно щастие, мислите ми летяха в безкраен поток и едва успявах даги фиксирам..." 
Постепенно Тесла се научил да изпада в това състояние по свое желание. Изключвал мозъка си от външния свят и така изучавал виденията, които го спохождали. По този начин успявал да довежда техническите си творения до съвършенство.
Славянският гений и мечтател искал да ощастливи цялото човечество, но навреме стигнал до извода, че всичките му изобретения могат да бъдат използвани за унищожение. Той разбрал, че прекалено много е изпреварил времето си и хората не са подготвени да приемат неговата дарба.
Тесла преустановил своите експерименти и унищожил всичките си бележки, в които се съдържали описания на изобретенията му. Гениалният учен успял да осъзнае цялата отговорност за възможното използване на техническите устройства, които създал ...



Гласувай:
57



1. veilet - Впечатляващо!!! Изчетох с инте...
18.11.2014 08:46
Впечатляващо!!! Изчетох с интерес- благодаря!!!
цитирай
2. savremennik - Впечатляващо!!! Изчетох с инте...
18.11.2014 09:10
veilet написа:
Впечатляващо!!! Изчетох с интерес- благодаря!!!

Радвам се, че е било интересно . За Тесла е изнесена много информация, но този езотеричен аспект от неговата личност не е бил застъпен в по-голямата част от нея . Поради това сметнах , че ще представлява интерес да го споделя в блога :)
цитирай
3. veilet - А, може би при наличие на време бихте ...
18.11.2014 12:59
А, може би при наличие на време бихте разширили своята идея като постнете евентуално открити подобни случаи и при други световни учени...:)))
цитирай
4. savremennik - А, може би при наличие на време бихте ...
18.11.2014 13:12
veilet написа:
А, може би при наличие на време бихте разширили своята идея като постнете евентуално открити подобни случаи и при други световни учени...:)))

Да се надяваме :) Всъщност преди време отделих внимание на двама не толкова известни учени ( Рамануджан и Боскович ) , които също заслужават внимание , постингът е тук : http://savremennik.blog.bg/technology/2014/06/16/dvama-veliki-ucheni-za-koito-sveta-ne-znae-nishto.1273621
цитирай
5. homeo - Да, така е
18.11.2014 19:49
Всичко това е истина.
Всъщност Тесла е имал преживявания извън тялото, а тропота на каляската за която споменава всъщност е раздвижването на енергията Кундалини по гръбначния стълб, която се чува, усеща и отеква в цялото тяло като мощна вибрация.
Такива хора не се раждат всеки ден...
цитирай
6. jelezov - Научното и техническото творче...
19.11.2014 02:57
Научното и техническото творчество но Тесла е най-същественият момент от научен проблем, който днес носи името "Свободна енергия". В Интернет има огромно количество текстове на тази тема. Аз съм привърженик на съществуващото схващане, че Тесла , а и други учени, са създали действащи източници на свободна енергия. Възниква въпросът защо това е потулено. Тесла отговаря така:
„Нашият свят е потопен в огромен океан от енергия, ние летим в безкрайното пространство с непостижима скорост. Всичко наоколо се върти, движи се – всичко е енергия. Пред нас стои грандиозната задача – да намерим начини за добиване на тази енергия. Тогава, извличайки я от този неизчерпаем източник, човечеството ще се придвижи напред с гигантски крачки. ...” И още:

„ Да, ти все още си глух, все още си сляп, жесток, безсмислен свят! Ти можеше да тръгнеш с гигантски стъпки в своето далечно бъдеще, озарено от светлината на гениалното провидение, но предпочете да вървиш едва-едва, слепешката да се приближаваш до него. Стотици години открадна ти от хората, от обикновените трудови хора, ти, свят на преситените, на упоените от себе си буржоа. Още милиони живота ще унищожиш, ти, чудовище, наричано световна финансова мафия.”
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: savremennik
Категория: Технологии
Прочетен: 2928393
Постинги: 316
Коментари: 1907
Гласове: 15632
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Лао Дзъ - Дао Дъ Дзин
2. spiralata.net
3. blogspot.com
4. Galatceq
5. Kikowsky
6. Девет истини за биополето
7. Човешко енергийно поле
8. Тайните на йогите за здравословно хранене
9. ДИШАНЕТО НА ЙОГИТЕ
10. ПАМЕТТА НА ВОДАТА
11. Учените в шок: Смъртта не е това, което е !
12. Между живота и смъртта
13. Телевизията - масова хипноза и контрол
14. Медитация - науката проглежда за невидимото
15. Изчезнали континенти : Лемурия
16. Астрология
17. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Сензацията на хилядолетието /част 1/
18. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Каменните огледала /част 2/
19. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Скривалищата на Атлантида /част 3/
20. ПИРАМИДИТЕ В ТИБЕТ - Световната система от ПИРАМИДИ /част 4/
21. ЗАГАДКАТА НА ЖЕЛЯЗНАТА КОЛОНА В ДЕЛХИ
22. БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК
23. АНАТОМИЯ НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО
24. АУРАТА НА ДЪРВЕТАТА
25. АУРА ИЛИ ПОСЛЕОБРАЗ?
26. Местоположение и карти на Атлантида
27. Dr. Royal Raymond Rife Д-р Роял Реймънд Райф
28. Тема с продължение - д-р Роял Райф
29. ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗПРИЯТИЕТО... КОГАТО ЧОВЕК НАПУСКА ТЯЛОТО СИ Интервю с Лори Монро Емил Кацаров
30. Енергообмен