Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2020 15:02 - Атеистично
Автор: injir Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1031 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Господ е гадняр.
    Точно когато сутрин най-много ти се спи, нароченият за будилник телефон започва да повтаря избраната, с твое желание, мелодия все по-силно и по-силно, додето те отлепи, изтръгне, изчегърка, сякаш с нокти, от сладкия сън. Така ти докривява, че посрещаш деня не с усмивка, а с мила думичка, която се изрича като ,,мама,,... 
     Минаваш през задължителните ,, заведения,, , в които се издокарваш в по-опрятен вид и сядаш на масата в кухнята, където те чака омлет, бъркани яйца или кифличка. Ако има кой да ти ги приготви. Ако не - тостерът услужливо препича филийки. Изстрелва ги нагоре. Звукът напомня каубойски филм, в който всички се замерят и трепят почти наистина с куршуми. Благодариш си наум на висшите сили, че живееш в мирно време. Но тук включваш екрана на стената и оттам те стряскат с ужасяващи новини. Бърчиш чело. Не ти се слушат подобни гадости. Превключваш каналите, докато ти писне. Изпиваш набързо кафето. Слизаш надолу с асансьора. Мяташ се на автомобила и летиш към работното място. Някъде летиш, някъде чакаш в поредното задръстване. Барабаниш с пръсти по волана. Оглеждаш съседите по съдба, други търпеливи шофьори, които си чакат реда. А като се отприщи улицата, се изливаш в потока от превозни средства, който те завлича до твоята цел. Започва работният ден.
     Въртят се часовниковите стрелки, присвяткват цифрите на електронните циферблати. Неусетно идва време за обяд, после  -  за следобедното кафе. Стомахът преварява погълнатата храна. Надяваш се, че фирмата, поела ангажимент да се грижи за твоето здраве, е лоялна и е използвала еко продукти. които възстановяват изчерпаните сили. После идва време да се връщаш. У дома. И поемаш по същия път. Само че назад. Същите улици и същите витрини. Оглеждат те с измитите си стъкла. Ако гладко е минал денят, без крамоли и стрес, почти можеш да се обзаложиш, че господ се е разминал с теб. Но ако много се е пречкал по пътя ти, със сигурност го наричаш подлец и крадец, защото е съсипал хиляди неврончета и е съкратил отредените ти дни за пребиваване на този свят.
    У дома отпиваш глътка от любимо питие. Ловиш с половин ухо какви ги приказват гостите в поредното измислено тв шоу. Тътриш чехли по килима, изпушваш поредната цигара. Денят приключва.
    Господ е гадняр.
    
 


Тагове:   атеистично,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: injir
Категория: Лични дневници
Прочетен: 998355
Постинги: 323
Коментари: 2080
Гласове: 18500
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031