Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 11:29 - Тату... Айде, стига, бе! ;)
Автор: sukub Категория: Забавление   
Прочетен: 5224 Коментари: 0 Гласове:
1



*
*
*
Къде не трябва да си правите татуировка
(Областите на които не се препоръчват татуировки)

Има области, на които татуировки не се правят,или се правят много рядко .

За не малка сума пари, може да намерите на майстор, който ще направи татуировка, дори и на езика.

imageНо повечето майстори отказват да правят татуировки на гениталиите, зърната, езика и вътрешната повърхност на устата,очите,устните.Някои от татумайсторите не правят татуировки на лицето или правят само постоянен грим.
Краката и ръцете също са много специфични области за прилагане на татуировки, че е трудно да се намери татумайстор.Въпросът е,че кожата редовно се подновява, и татуировката бързо променя добрия си външен вид.
Има няколко области,на които не се препоръчва прилагане на татуировки по чисто технически причини: ноктите,косата, зъбите.Тук не съществува кожата - необходим елемент за изграждането на татуировка. Въпреки че има салони за красота, които предлагат рисунки върху косата с водоразтворими бои. Тя е трайна до измиванетона косата.

В допълнение,много внимателно трябва да се прилагат татуировките в области, където са разположени лимфни възли.Това например са подмишниците и краката. Татумайсторът може да направи татуировка в изключителни случаи и с голяма предпазливост.
Не поставяйте татуировки на места,засегнати от кожни заболявания.Това се допуска само със съгласието на лекуващия лекар, в редки случаи.
На белези татуировки се нанасят много внимателно.



image

Жените искат татуировка?

Сега когато най-новото е знаменитости да си слагат татуировки, започна да се оценява повече достойнствата на дизайнът, изборът на фигурата или латинският ръкопис, от колкото когато и да било преди.

Но как татуировките станаха предпочитани за" нормалните" хора,и най-вече за жените?

imageВ началото,всичко беше "домашно" пригодено и мастилото се взимаше от арт магазини. Днес това което можем да видим е специализирана техника и средства които превръщат татуировките в изкуство,а тези които ги правят в художници.Толкова много социални феномени промениха статуса на татуировката навсякъде по света.Изборът на татуировка е индивидуално решение и показва вкусът и начина на мислене,придава индивидуалност и показва характер.Жените все по-често искат да изразят себе си показвайки се в татуировка.Така те се чувстват по-решителни и "по-рязки" вземайки решение да се сдобият с татуировка.Използват предимно цветни мотиви,придавайки повече пъстрота на своето тяло.Изборът на елегантни линии и форми,както и мястото за татуировката,могат да подчертаят женствеността,да приковават погледи и да "показват" извивките на тялото,стремежът винаги да има начин по които една жена да се чувства елегантно и показно.




image

Грижи за татуировката

Вече сте си направили желаната татуировка и тя е заздравяла напълно, сигурно си мислите че тя повече няма нужда от подръжка, но не е така.

За да ви остане татуировката с времето красива както в началото (поне 10 години и повече), трябва да спазвате няколко простички правила:

image1. Основният фактор за нарушаване на цветовия баланс на татуировката е слънчевата светлина. Винаги когато я излагате пряко на слънце и слагайте дебел слой слънцезащитен лосион с по-висок фактор!

2. За да си остане татуировката ви с ясни цветове и живота и да е по-дълъг, от време на време я мажете с маслиново масло!

3. Не е препоръчително да седите прекалено много във всякакви видове бани (парни), сауни и солариуми и други подобни!

4. Ако вече е късно и татуировката ви си е изгубила яркостта, най-добре е да ви я освежат в някое студио за подобни цели!

5. Внимавайте, ако ненадейно върху мястото на татуировката ви се появят каквито и да е алергични реакции (може и след години), задължително отидете на лекар!

image
Светещи татуировки

imageТатуировки, които през деня са невидими и светят само в дискотеките, се прехвърли и в Европа. Това е последният пирует на модата при телесните рисунки. Изработват ги основно в пет цвята - яркорозово, червено , виолетово, жълто и зеленo, пише "24 часа". Можете да си поръчате например китайски йероглифи в цветова гама от горещорозово до титановобяло. Ярките татуировки са най-популярни сред рейвърите или онези, които през деня държат на деловия си имидж.

Ултравиолетовите татуировки са като обикновените с тази разлика, че са по-трудоемки. Правят се на същата ултравиолетова светлина (с UV-A-лъчи), на която се и виждат след това, разказва рисувач в студиото "Трипъл Т" в Манхайм. Боите, които се използват, влизат по-бавно под кожата, защото са малко по-плътни от другите. Специалните, видими само на неонова светлина, рисунки по тялото струват около 20% по-скъпо от редовните.

Има ли риск при тези татуировки, пита таблоид номер 1 в Европа в. "Билд" собствениците на студиото. "Татуирали сме много хора по този начин, досега не е имало проблеми", уверява Анди Шарф от "Трипъл Т". Боите се правят в Америка, а от фирмата производител уверяват, че те вече не са отровни. Учените често ги използвали за маркиране на животни и растения. През 80-те г. се използвала предимно боя, съдържаща фосфор, но днес вече не.


Въпреки това експерти съветват да бъдем предпазливи. "С подобни субстанции винаги се поема някакъв риск. Те не са така добре изследвани за поносимост при хората, както козметичните препарати. Могат да предизвикат алергии", смята дерматологът д-р Волфганг Кимиг от университетската клиника Хамбург-Епендорф.

Почитателите на флуоресцентните татуировки са възхитени от тяхната дълготрайност. Гаранцията им е за цял живот, макар че цветовете леко избледняват с годините. По какво се познава майсторът на татуировки? Преди да започне, той дава най-подробна информация какво ще прави, какво може да се случи и как да се грижите за раната вкъщи през първите дни. Освен това опитният специалист пита за хронични заболявания и алергии.

imageОбмислете добре вида и големината на мотива. Възможна е комбинация от видими и невидими на дневна светлина бои. Татуировки на видими места като шия, лице и ръце могат да се възприемат негативно на работното ви място. Помислете и коя част от тялото е най-подходяща за разполагане на рисунката, защото, когато кожата старее, старее и татуировката. Тя вероятно няма да бъде така красива след време. Областта на корема е неподходящо място за жените, защото при бременност могат да остана стрии върху мотива.

Ефектът до известна степен идва и от цветовете. Тъй като мотивът първо се показва нарисуван върху бяла хартия, трябва да се вземе предвид и естественият тен на кожата. Според нейния тип даден цвят може да изглежда по-светъл или по-тъмен. Информирайте се дали избраното от вас студио има стерилизиращо устройство за иглите, които се използват многократно. Иначе рискувате да пипнете хепатит, херпес, гъбички или някаква друга инфекция. Специалистът, който прави татуировката, трябва да си е дезинфекцирал ръцете и по време на цялата процедура да носи ръкавици.

Татуирането трябва да става в помещение, където не се яде, пие или пуши. Мястото на кожата, където ще се рисува, се почиства от косми и се дезинфекцира. Информирайте се дали боите, с които ще се работи, са одобрени от химико-техническа лаборатория. Настоявайте смесването на основните тонове да стане сега специално за вас. След като приключи работата с иглите, татуировчикът намазва мястото с антисептичен крем и дава съвети за грижи у дома.

Татуировката може да бъде опасна за здравето, ако за нея са използвани бои с примеси от автомобилни лакове. Следи от такива пигменти са установили чрез тестове на рисунки по тялото кожни лекари от университетската клиника в Регенсбург. Те крият рискове от възникване на алергии, възпаления и дори ракови образувания. Студиата прибягват до бои с автолакове заради ярките и ефектни цветове.

Отровните бои в Германия не са забранени, защото досега не е имало разпоредба за съдържанието и обозначението на боите за татуировка.imageВ момента се работи върху поправка към закона за потребителите, която трябва да запълни тази празнота. Това се налага спешно, защото при татуиране кожата е изложена на 20 убождания в секунда, а част от боята веднага се транспортира по кръвоносната система.Така отровните субстанции в боите не остават само в картинката под кожата, а попадат в организма и могат да стигнат до лимфните възли и те да потъмнеят.

Дори когато човек реши да се отърве от вече нежелана татуировка, не може да се освободи от вредните й субстанции. Изчистването на стара татуировка става с лазер, който разбива на миниатюрни частици цветните кристали. Те попадат в по-дълбоките кожни слоеве и имунната система се погрижва да бъдат изхвърлени от организма. Възможно е обаче да се случи така, че след лазерната процедура кристалите да се разпаднат на частици, които да предизвикат рак.

избрах и едно клипче към поста на LA Ink ,дано ви хареса ;)


източник: блиц.бг | снимки: интернет



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sukub
Категория: Забавление
Прочетен: 652996
Постинги: 138
Коментари: 321
Гласове: 629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930