Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 18:23 - Прочетете...Мастиленият Лабиринт.
Автор: stela50 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7409 Коментари: 16 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                      През
  image

януари 2009г. излиза най-новият роман на Людмила Филипова " Мастиленият Лабиринт" , който само за два месеца три пъти изчерпва тиража си и оглавява класациите за най-продавана българска книга. 

image


                 
                            


Мастиленият Лабиринт. image  
След тази книга няма да сте същите. Защото докато препускате по страниците и без дъх, представите ви за реалността, в която живеете, ще се преобърнат до степен, в която сте готови да надникнете в дъното на Лабиринта. И да откриете какво може да е общото между скрит средновековен ръкопис, последният пратеник, който ще открие Горния свят, кражбата на безценен амулет от хитлеристки бункер, двулика златна плоча, намерена в Бирма, забравени фрески в Римските катакомби, изоставен швейцарски замък със съкровища.Библиотеката на най-дългия път, праисторически светилища, Меандърът, осмоъгълната звезда и най-дълбоката пещера на Балканите? Отговорът е в последните следи до първата и най-развита цивилизация, която светът все още търси, без да назовава. Той е в истината как е изчезнала тя в пепел, докато Орфей не възражда знанието и в Тракия. И защо Църквата упорито трие дирите на Христовите предшественици, неговия близнак и слънчевия шифър.

Мастиленият Лабиринт е исторически роман, в който всяка сцена е базирана на реална история и съществуващ артефакт. Местата и времето на случващото се в романа са действителни. Някои от имената на участниците са променени. Мастиленият лабиринт има много изходи и единствено от читателя зависи през кой ще успее да излезе. Всяка глава в книгата е нова страница от изгубения край на таен ръкопис, намерен в стара римска библиотека, в края на най-стария път в Европа - Виа Аппия Антика. И боравейки със стотици факти и научни трактовки, романът неусетно преобръща представите ни за история, религия и философия. Към книг
ата е изграденуникален музей на следитев Лабиринта, от стотици снимки от Москва, Бирма, Берлин, Гърция, Рим и Тракия, направени от авторката, които илюстрират съдържанието. А достъп до него има само читателят намерил паролата-ключ, за който инструкциите са в романа.

Това е четвъртият роман на Людмила Филипова. Разследването по темите му трае повече от 3 години на териториите на 7 страни. Авторката е направила десетки интервюта с учени и специалисти по темата. Идеята за него се ражда в най-ниската точка, под земята, до която човек може да слезе на Балканския полуостров.

Още в началото на романа читателят се сблъсква със шокиращи разкрития. Първата и най-напреднала в света цивилизация, появила се преди 8 000 години, е била не Египетската, нито Месопотамската, а праисторическа Балканска култура. Жителите и били толкова напреднали, че първи в света открили писането и числата, златото и солта, създали календари, станали основа за прабългарския, признат от ЮНЕСКО за най-точен в света и до днес. Познавали са законите на земята и тялото по-добре и от днешните хора. Имали напреднали познания в медицината, географията и астрологията. И първи в света откриват единствения Бог. Въпреки това, нещо немислимо им се е случило в IV хилядолетие пр. Хр. и за кратко време, те изпепеляват следите си, запушват първите златни мини и изчезват. И повече от 1000 години на земите им в Тракия не живеят други хора все едно са отровени, а няколко века след изчезването им се появяват великите източни цивилизации, с белезите на скритите Първи. И всичко това е 100% исторически доказано.
Първите хора изчезват, забулени в тайна, която може да промени днешния свят. Ако бъде открита. Жителите и са вярвали, че Апокалипсисът е погълнал света им. А оцелелите са се скрили от Края. Ужасът, описан в Откровението на Йоан – най -тайнствената и най-смущаващата книга в Библията, може би вече се е случил, като е изпратил първите хора в мрака на земните недра. И ако това е истина, какви могат да са последиците за Новия свят? Възможно ли е Исус Христос да не е първият божи син? И всички ние да познаваме неговия близнак. Възможно ли е идеите, залегнали зад Християнството, да са на повече от 7 500 години? Възможно ли е Орфей да е пратеник на скритите?

image

  image
Препускайки по страниците на романа, представите Ви за реалността ще се преобърнат, докато откриете дъното на Лабиринта. Ще потънете в ребус от тайнствен средновековен ръкопис, Последния пратеник, кражбата на безценен амулет от бункера на Хитлер, двулика златна плоча в Бирма, забравени фрески в Римските катакомби, изоставен швейцарски замък със съкровища, Библиотеката на най-дългия път, праисторически светилища, Меандъра, осмоъгълната звезда и най-дълбоката пещера на Балканите, за да намерите отговора в първата и най-развита цивилизация, която светът все още търси, без да назовава. И тайната как е изчезнала тя в пепелищата, докато чудотворецът Орфей не възражда знанието й. Ще разберете защо Църквата упорито унищожава дирите на Христовите предшественици, неговия близнак и кода на Слънчевия шифър.
След тази книга няма да сте същите. Нито България, нито светът, заради въпросите, които ще повдигне, скандалите, които ще предизвика и илюзиите, които завинаги ще развенчае. За да се намерят хората отново в измислената ни действителност.
Това е четвъртият роман на
Людмила Филипова. Разследването по темите му трае повече от 3 години на териториите на 7 страни. Авторката е направила десетки интервюта с учени и специалисти по темата, изброени на последните страници. Идеята за него се ражда в най-ниската точка, под земята, до която човек може да слезе на Балканския полуостров.

източник: издателство Ciela


image

„Антихтонът на Данте" е пета книга на авторката след „Анатомия на илюзиите", „Червено злато", „Стъклени съдби" и „Мастиленият лабиринт".

„Антихтонът на Данте" е плод на древни легенди, тайни ръкописи, философия, наука и религия, както сподели и авторката и малко доза фантастика. В търсене на скрития 10-ти елемент главната героиня археоложката Вера отново попада във водовъртежа от символи и загадки и тайната формула-антихтон. Тази математическа формула е кодирана в текстовете на Данте Алигиери. Антихтонът, според Питагор е идеята за обратния на видимите девет елемента - той е десетият невидим елемент, който допълва Вселената до съвършенство.






Тагове:   лабиринт,


Гласувай:
12



1. bven - Много интересно!
15.07.2010 21:05
Тази книга може да обърне наопаки историята и да я направи такава, каквато е истинската! Благодаря за информацията!
цитирай
2. stela50 - Книгите на Людмила Филипова не само са
15.07.2010 22:20
много търсени и четени в момента ,а и наистина заслужават внимание.
Аз избрах тази , с историческия сюжет и интересни факти
и неоспорима
художествена стойност.
Благодаря ти ,Бвен за проявения интерес.
цитирай
3. tota - Мила моя,
15.07.2010 23:01
разтърси ме ...и с представянето на книгата и музиката, която си избрала...Благодаря, че те има!! Хубава вечер!
цитирай
4. stela50 - Аз ти благодаря ,Ати
16.07.2010 01:19
за тава ,че никога не отминаваш представянето на книги...
Все още не мога да не го правя понякога...Не са малко годините,които ме свързват с това ...
А музиката наистина е вълшебна .
Лека и спокойна нощ !
цитирай
5. konstant7 - Привет !
16.07.2010 04:48
Музиката е вълшебна !
И за представянето на романа , благодаря!
цитирай
6. iliada - Това което грабна вниманието ми при представянето са
16.07.2010 07:58
историческия сюжет и интересни факти
Благодаря ти ,Стел!
цитирай
7. razkazvachka - ааа, каква идея - имах нужда от подарък за един човек:)))
16.07.2010 08:07
хубав петък!
цитирай
8. stela50 - Поздрав и от мен,konstant7 ...
16.07.2010 09:48
Хубави летни дни !
цитирай
9. stela50 - Иля ,заслужават си тези книги ,
16.07.2010 09:50
не само ,защото в момента са хит.
Поздрави !
цитирай
10. stela50 - Здравей, Шехерезада,
16.07.2010 09:52
нима имаш нужда от идея...ти сътворяваш приказни подаръци.
Хубав ден и от мен !
цитирай
11. ivankalilova - Много интересно. . . . . . . . благо...
16.07.2010 10:56
Много интересно........благодаря!А музиката наистина е вълшебна......
Хубави почивни дни !:)))
цитирай
12. miaa - Людмила Филипова скоро гледах по ...
16.07.2010 12:05
Людмила Филипова скоро гледах по Нова Телевизия! Невероятно излъчване и красота има!
Ще си купя книгата ! Благодаря ти Стела за споделените мигове, за хубавия постинг!!
цитирай
13. stela50 - Хубави са ,Ваня ,книгите -талантлива авторка...
16.07.2010 17:08
Благодаря за споделеното ,мила!
цитирай
14. stela50 - Така е ,Миа ...красива и талантлива авторка...
16.07.2010 17:11
Радвам се ,че си тук и сподели.
Хубава петъчна вечер !
цитирай
15. priqtel12 - Страшно интересна информация поднасяш тук
17.07.2010 23:54
за една авторка, която е непозната за мен....Но ме заинтригува...
Поздрави!
цитирай
16. anastasiia - Прочетох я миналото лято
20.07.2010 17:28
и страшно много ме впечатли!...
Дори в момента съм я дала на баща ми да я прочете, защото той много се интересува от история и археология. А в тази книга има много провокативни моменти, свързани с историята...
Чаааак до Дяволското гърло ни отвеждат събитията... За да се озовем пред още загадки...
Книгата е много добра! А Людмила Филипова е изключително интелигентна и красива... И някак... леко сдържана при интервюта и представяния... Но това й придава чар...:)
Прекрасен постинг си сътворила, Стели... Благодарение на теб, много хора ще прочетат тази уникална книга...
Поздрави!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stela50
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17592030
Постинги: 1642
Коментари: 25863
Гласове: 59877
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930